Festivalul Báthory ajunge la cea de-a V-a ediție

0
114

Festivalul Báthory de la Șimleu Silvaniei ajunge în această toamnă la cea de-a V-a ediție.

„Anul acesta este unul mai deosebit din toate punctele de vedere și bravii ostași s-au pregătit pentru a face față inamicului nevăzut”, anunță organizatorii evenimentului.

Cetatea Orașului Șimleu Silvaniei împreună cu Fundația Báthory, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj vă invită în data de 3 octombrie, de la ora 12.00, la deschiderea oficială a evenimentului Báthory Fest 2020.

Cu respectarea măsurilor de protecție legate de inamicul invizibil „pandemia de coronavirus”, vom asista la reprezentațiile de luptă a ostașilor de la Terra UltraSilvana, spectacole pentru copii și adulți, prezentare de arme și armuri, defilare în costume de luptă și muzică, toate într-o atmosferă încărcată de istorie și legende.

Printre alte activități cavalerești, organizatorii pregătesc o expoziție de artă contemporană, iar o amintire de la eveniment o vom putea obține la cabina foto.

Menestrelii regali își vor pregăti muzica pentru a acompania vizitatorii fortăreței, iar la lăsarea serii Cetatea se va umple de lumini și de un spectacol inedit cu foc.

Pe lângă aceste activități, Fundația Báthory Șimleu Silvaniei va organiza o serie de acțiuni culturale, cum ar fi expoziția de pictură Arany Janos sau înmânarea premiilor Maghiarii Sălăjeni.

Duminică, 4 octombrie, va avea loc slujba religioasă în curtea Bisericii Romano-Catolice și depuneri de coroane și jerbe de flori în memoria regelui Ștefan Báthory.

Fiind un an atipic, participarea la Báthory Fest se va face pe baza completării unui formular, pe care cei interesați îl vor putea găsi la adresa www.cniptsimleu.ro .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here