Fermierii primesc bani de la stat. 1000 euro pentru fiecare 1000 mp cultivati. Care sunt conditiile?

1
3987

 

Fermierii primesc bani de la stat. 1000 euro pentru fiecare 1000 mp cultivati. Care sunt conditiile?

Un nou ajutor de minimis va fi acordat de Ministerul Agriculturii pentru fermierii care cultiva legume in spatii protejate. Este vorba de 1000 de euro pentru 1.000 mp cultivati.
Sprijinul financiar va fi acordat in lei, pentru fiecare beneficiar, plata facandu-se anual, la cursul de schimb valutar al BNR de la data efectuarii platii.
Pentru a intra in posesia banilor, femierii trebuie sa indeplineasca anumite conditii:
1. Sa detina o suprafata de minimum 1.000 mp, cultivata integral cu castraveti, vinete, ardei, in spatii protejate, marcate la loc vizibil cu o placa-indicator, pe care sa se mentioneze, in detaliu, ca este vorba despre un program de sustinere legume.
2. Sa obtina productii minime corespunzatoare culturii, conform normelor stabilite.
3. Sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cu spatiile protejate și culturile in anul de cerere;
4. Sa faca dovada productiei realizate prin documente justificative privind valorificarea productiei.
Un solicitant poate beneficia de ajutor de minimis pentru maximum doua culturi de legume in anul de cerere.
Valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda beneficiarilor nu poate depași suma de 20.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual și in cele doua exercitii financiare precedente conform.
Beneficiarii depun o cerere de inscriere in program, insotita de documentele care atesta calitatea de producator, pana cel tarziu la data de 17 februarie (2020) inclusiv.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.