Fascinantul itinerar al operei românești, la Zalău

0
97

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, cu sprijinul Primăriei  Zalău, vă invită luni, 14 septembrie, ora 18.00, în amfiteatrul din parcul central al municipiului Zalău, la spectacolul „Fascinantul itinerar al operei românești”.

Accesul este liber, pe bază de bilete, în limita locurilor disponibile și cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii covid- 19.

Biletele se obțin sau se rezervă la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, din Zalău, Piața 1 Decembrie 1918, nr. 12, telefon 0260-612870, în timpul programului de lucru, începând de marți, 8 septembrie.

Pornind de la nevoia de a promova muzica de operă românească, proiectul „Fascinantul itinerar al operei românești”, organizat de Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, propune publicului un colaj de fragmente muzicale selectate din opere și operete românești semnate de Filaret Barbu, Gherase Dendrino, Ciprian Porumbescu, Sabin Drăgoi, Florin Comișel, George Grigoriu, Gheorghe Dumitrescu, Tiberiu Brediceanu. Artiștii protagoniști sunt atât muzicieni consacrați, cât și tineri talentați aflați la începutul parcursului profesional muzical: Lorena Puican, Sara Mihali, Alexandra Coșbuc, Andrei Manea, Aurelian Filip, Titus Pop, Anton-Bronislaw Babiaș, acompaniați la pian de asist.univ.dr. Lelia Serafinceanu.

Concepția artistică, precum și întreaga coordonare a proiectului îi aparține dirijorului Cristian Sandu, conferențiar univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here