Facilităţi fiscale pentru companiile care investesc în educaţia copiilor salariaţilor

0
152

Parlamentul României a adoptat o modificare a Codului Fiscal prin care companiile beneficiază de credit fiscal atunci când plătesc serviciile de educație timpurie pentru copiii angajaților, într-un cuantum de maximum 1.500 lei/lună, care se scade fie din impozitul pe profit datorat statului, fie din impozitul pe salarii reținut de contribuabili pentru angajați, fie din TVA datorată sau din accizele datorate.

Totodată, companiile care investesc în învățământul dual universitar sau preuniversitar pot deduce cheltuielile efectuate cu organizarea și desfășurarea acestui tip de educație. Mai mult, pentru a le stimula să se apropie de mediul academic, sumele investite și mijloacele fixe deținute și utilizate pentru organizarea și desfășurarea învățământului preofesional și tehnic, învățământului dual preunivesitar și univesitar sunt amortizabile.

 Conform proiectului adoptat marți, 13 octombrie, bursele, premiile și alte drepturi sub formă de cazare, masă, transport, echipamente de protecție primite de elevi și studenți pe parcursul învățământului dual preunivesitar/univesitar, profesional și tehnic nu se impozitează.

Beneficiile legii adoptate în ceea ce privește Educația Timpurie sunt creșterea capacității și calității serviciilor de educație timpurie din România şi creșterea natalității, posibilitatea de a beneficia de servicii de educație timpurie de calitate încurajează familiile să-și asume responsabilitatea de a avea mai mulți copii.  

Educația timpurie este extrem de importantă în formarea adultului, contribuind definitoriu la evoluția în viață. Copiii care frecventează servicii de educație timpurie de calitate devin adulți mai sănătoși, mai responsabili civilmente, care se adaptează mai ușor la școala și au un parcurs școlar mai lung, își găsesc mai ușor de lucru și potențialul lor infracțional este mai scăzut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here