SondajRSS Feed

Cu sticluta prin transee in primul razboi mondial

Expozitie la Muzeul Judetean de Istorie cu ce s-a baut pe frontul din nordul Italiei

13 Septembrie 2017

Maine, incepand cu ora 13.00, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau ne invita la vernisajul expozitiei \"Prin cenusa imperiului\", in sala de expozitii temporare a sectiei de istorie a institutiei. 

Expozitia isi propune rememorarea participarii romanilor la evenimentele Marelui Razboi (1914-1918) si prezinta piese dintr-o colectie privata, respectiv obiecte ce apartin colectiei Museo de la Grande Guerra din San Marino del Castro din Italia.
Sunt expuse pentru public cateva sute de obiecte recuperate din vechile transee, in marea lor majoritate fiind vorba de recipiente militare pentru apa, de tip plosca din metal, dar si recipiente din sticla pentru bere, lichioruri, apa minerala ori stic

Expozitie la Muzeul Judetean de Istorie cu ce s-a baut pe frontul din nordul Italiei
lute pentru medicamente, calimari si pahare utilizate de soldatii partilor aflate in conflict, in nordul Italiei.
Pot fi vazute in expozitie marci care au supravietuit dupa un secol, precum \"Unicum\", \"Diana\", \"Maraschino\", dar si celebra bere de Timisoara.

Vizualizari 392
Comentarii articol
 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.