Europenii se relaxeaza

0
23

Inevitabil odata si odata trebuie sa se termine. Razboiul de 100 de ani din istorie a durat exact 99 de ani si 12 luni dupa cum ar raspunde un matematician convins.Dupa 15 mai , romanii cred ca se relaxeaza.

rn

Presedintele Iohannis ne reaminteste ca :
"Dupa 15 mai ramane obligativitatea folosirii mastii de protectie in spatii inchise, cand mergem dupa cumparaturi, mijloace transport comun, statii metrou. Este obligatorie pastrarea unei distante de 1,5 m intre persoane.
Masura spalarii pe maini , de mai multe ori, devine obligatorie."
In goana dupa relaxare specialistii din Romania cred ca va veni un nou val de infectii. Se redeschid parcurile si cimitirele. De asemenea bisericile pot afara sa tina slujbe pentru credinciosi. Va urma si un vid legislativ.
" Ne aflam pe un platou ", spune ministrul Sanatatii Nelu Tataru.
"In statia de metrou, daca stranuta cineva, sunam la 112, poate sa se faca dosar penal persoanei respective "spune un ministru.
Aceste supozitii duc parca la replica actorului Dem Radulescu :"Ce facem noi ca cetateni cinstiti ?"- din filmul BD-Brigada Diversa in actiune.
Toate acestea duc spre o concluzie: suntem europeni, ne relaxam!

rn

Europenii se relaxeaza

rn

Franta democrata a inceput deja relaxarea pe 11 mai. Oameni pe iarba, la pic nic, biciclete, distanta sociala, sobrietate.Germania deja din 20 aprilie s-a relaxat, Belgia de pe 5 mai si din 18 redeschid scolile, Olanda din 11 mai si din 1 iunie se redeschid si barurile. Austria deja din 14 aprilie a deschis parcurile si din 1 mai scoli, saloane intretinere, mall-uri.Spania a ridicat din 11 mai restrictiile la circulatie. Institutul Koch din Germania monitorizeaza zilnic landurile, zonele, fabricile.In Bosnia Hertegovina relaxarea graduala a fost din aprilie. In celelalte tari europene, prudent se marjeaza spre o deschidere graduala, relaxare graduala si masuri de atentionare a populatiei. Se remarca aici invazia oamenilor din toate tarile spre parcuri, rauri, alei laturalnice, plaje, malurile raurilor, etc.
In China si Coreea de Sud reapar cazurile.
"Se gata , cand se gata"afirma unii .
"Daca lucrurile nu merg bine, revenim la restrictii, "spun europenii.

rn

In loc de concluzii

rn

Neasteptata a fost izolarea mondiala. Neasteptata a fost infierarea generatiei "65 ", adica un fel de baraj intre rai si iad. Ciudata unitate de masura folosita de "oamenii cu masti "din laboratoarele noii ordini mondiale.Lumea, tot ceea ce ne inconjoara , viata insasi , nu poate fi la cheremul unora care nu au contribuit la facerea ei, la nasterea ei.
Ne adancim in analize, in a aproba o decizie sau alta, functie de interes, dar uitam un lucru simplu: "nu suntem nemuritori ".Un verset biblic zice:
"Nu va strangeti comori pe pamant unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii… …Nu va ingrijora-ti dar zicand: ce vom manca ? ce vom bea? cu ne ne vom imbraca?Nu va ingrijora-ti de ziua de maine! Ajunge zilei necazul ei. "

rn

PS. In acest timp, pentru relaxare in satele noastre salajene, se mai plombeaza drumuri finalizate de mult, se taie din paduri cu acte in regula prin samsarii comunali, se iau pamanturi in custodie de la batranii satelor pentru subventii, se cumpara case in sate prin zona Meses ca este atractiva turistic,se reabiliteaza parcuri orasenesti, se cauta a se iesi in prim plan prin functia ocupata, s.a, s.a.
Aceasta numai relaxare nu poate fi , ci metoda pentru aparitia ridurilor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here