Etaj suplimentar pentru parcarea din fața Spitalului Județean

4
1909

Viitoarea parcare din fața Spitalului Județean de Urgență Zalău va beneficia de un etaj suplimentar, unde vor fi create alte 80 de locuri.

Consiliul Județean Sălaj, inițiatorul proiectului de amenajare a parcării și a spațiului de agrement din zona Spitalului Județean de Urgență Zalău, a început demersurile pentru realizarea unui nivel suplimentar al acesteia, o extindere pe verticală a proiectului inițial, care ar face posibilă aproape dublarea numărului de locuri de parcare care sunt în curs de amenajare.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Sălaj, lucrările avansează într-un ritm susținut. Dacă la începutul lunii septembrie erau finalizați cei 168 de piloți forați, în acest moment se lucrează la realizarea zidurilor de sprijin și a grinzilor de coronament, demersurile pentru acest nivel suplimentar al parcării, cu situare la nivelul solului, fiind determinate de avansarea celorlalte investiții destinate Spitalului județean care odată finalizate vor aduce servicii medicale noi și astfel o adresabilitate crescută pentru unitatea spitalicească. Este vorba despre proiectele de investiții ”Extindere Ambulatoriu, spitalizare de zi și bloc operator de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, județul Sălaj”, și ”Extindere, reabilitare și dotare ambulatoriu integrat de specialitate”, care au fost demarate după finalizarea serviciilor de proiectare pentru amenajarea parcării și spațiului de agrement aflat în acest moment în execuție, și care propun și crearea unor noi servicii medicale, respective angiografie, bronhoscopie, endoscopie și colonoscopie.

Această suplimentare a locurilor de parcare prin extinderea pe verticală cu un nivel a proiectului parcării aflat în execuție  anticipează condiții favorabile și decente pentru pacienți și aparținătorii acestora în contextul disponibilității și accesul la unele servicii medicale noi, se reduc și costurile de realizare față de demararea unui nou proiect care să poată răspunde situațiilor viitoare menționate cu aproape jumătate, cu atât mai mult cu cât și spațiile disponibile pentru dezvoltarea unui eventual nou proiect de amenajare a unor locuri de parcare în zona Spitalului județean sunt limitate, spun reprezentanții Consiliului Județean Sălaj.

Proiectul de amenjare a parcării și spațiului de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență Zalău are o valoare de peste 5,9 milioane de lei, bani asigurați de la bugetul județului, și are ca obiect amenajarea a 91 de locuri, incluzându-le pe cele destinate persoanelor cu dizabilități și cele pentru mama și copilul, pe o suprafață totală de peste 3.260 de metri pătrați, peste 1.900 de metri pătrați reprezentând suprafața destinată parcării, precum și amenajarea unui spațiu verde și de agrement.

Nivelul nou al parcării pentru care au fost începute demersurile de către Consiliul Județean Sălaj  propune o suprafață de peste 1.900 de metri pătrați pentru cele 80 de locuri de parcare suplimentare, cu o valoare estimată de aproximativ 2,5 milioane de lei și o durată a execuției previzionată de 6 luni, spun reprezentanții instituției.     

4 COMMENTS

    • vasile, esti varza !! trebuie cand mergi la vot sa te uti unde il vezi pe Tibi Marc si sa pui stampila doar acolo !! sa cauti bine si daca nu il vezi sa nu pui altundeva ! doar pe tibi marc !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here