Este scoala din Salaj politizata?

In ultima saptamana de campanie electorala pentru turul doi, al alegerilor prezidentiale 2019, din cei implicati in politica locala, cineva din partea PSD-ului a dorit sa ne semnaleze faptul ca, daca vreun director de scoala ar fi fost membru al acestui partid si ar fi mers in campanie "ar fi cazut cerul", din partea adversarilor politici si a presei locale. Fara a da nume, evident ca, respectivul se referea la persoana lui Vasile Bulgarean, director la CNS, care apare in diverse poze publicate pe retelele de socializare, cu grupul PNL, in actiuni de campanie electorala. In ce priveste USR-ul, Gabriela Olar, ne-a fost indicata ca o profesoara, care isi duce elevii la dezbateri politice, dar daca acest lucru se realizeaza in afara orelor de program si prin consimtamant liber exprimat, nu vedem unde ar putea fi o problema. Am incercat sa obtinem de la cei doi, un punct de vedere referitor la cele mentionate, dar niciunul nu a dorit sa ne raspunda, si nici daca considera ca in Salaj ar exista o politizare a scolii. Cu siguranta la nivelul judetului Salaj, nu sunt singurii, directori de scoala sau profesori, care sa fie implicati in activitati politice. O problema ar fi, daca profesorii care fac politica, ar incerca sa induca elevilor ideologii, care sa nu corespunda cu asteptarile parintilor, iar Occidentul "democratic" in numele diversitatii, impuse prin dictatura, nu duce lipsa de astfel de exemple.

rn

In acest sens, pe tema politizarii in Salaj, am interpelat Inspectorul Scolar General, Maria Pop, care ne-a transmis:" Din punctul meu de vedere, orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare, inclusiv in ceea ce priveste optiunile politice. In unitatile si in institutiile de invatamânt sunt interzise activitatile de natura politica. Personal, nu am informatii ca in scolile salajene se desfasoara astfel de activitati politice. Angajatii din invatamânt, in timpul liber, in afara scolii, pot sa desfasoare orice fel de activitati de viata personala si sociala, in conformitate cu propriile interese, fara a exclude activitati de natura politica. In ceea ce priveste directorii unitatilor de invatamânt, conform Legii educatiei, acestia nu pot avea, pe perioada exercitarii mandatului, functia de presedinte sau vicepresedinte in cadrul unui partid politic, la nivel local, judetean sau national."

rn

Tindem sa credem, ca la noi in Salaj, nu exista o politizare a scolilor, chiar daca unii profesori cocheteaza cu politica, asa cum au facut si o fac cei doi care au intrat in turul doi al alegerilor. Daca sunteti de alta parere, nu ezitati sa va exprimati punctul de vedere pe acesta tema pe site-ul nostru.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *