Elevii vor petrece mai putine ore la scoala. Propunere

8
1821

 

Elevii vor petrece mai putine ore la scoala. Propunere

De anul viitor, numarul de ore petrecute saptamanal la scoala de elevii din invatamantul primar va fi limitat la 20 si la 25 pentru cei ce invata in ciclul gimnazial. In acelasi timp, liceenii vor sta la scoala cel mult 30 de ore pe saptamana.
TEXT
Un proiect de act normativ, aflat in dezbatere la Senat, care a primit raport de admitere din partea Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, dupa ce a fost retrimis in Parlament de seful statului pentru reexaminare, propune reducerea numarului orelor de curs pentru elevi.
In prezent, numarul maxim de ore pe care le pot petrece elevii din Romania este stabilit, in functie de nivelul de invatamant, de o serie de planuri-cadru de invatamant. De exemplu, planul-cadru pentru invatamantul primar folosit in prezent stabileste ca elevii din acest ciclu de invatamant pot petrece la scoala cel mult 22 de ore pe saptamana.
Pe langa reducerea timpului pe care il vor petrece elevii la scoala, propunerea legislativa mai stipuleaza si ca in scoli si "in toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale sunt interzise comportamentele care constau in violenta psihologica – bullying". Totodata, documentul stabileste ca, pentru a putea identifica si interveni in astfel de cazuri, educatorii si profesorii vor trebui sa participe la cursuri de perfectionare privind problemele legate de violenta psihologica.

 

 

COMENTARII

  1. si e o vorba din popor: ce e prea mult strica. Si tin minte de acum 35 de ani ca faceam doar 5 ore pe zi , dar dupa a 4-a ora , nimeni nu se mai putea concentra, doar daca nu cumva dormise pana atunci.

  2. acum sunt tinuti in banci sa aiba profesorii ore sa faca catedre... Maxim 5ore pe zi sunt suficiente, daca le face cum trebuie. Un copil e copil si trebuie sa mai si traiasca copilaria. daca tu il ti de la 8 la 15, mai are 3-4h de teme, cand iese afara? Ajunge rahitic de la lipsa de vitamina D. Dar asta pe 9:23 il doare in cot, sigur nu are copii la scoala!

  3. la nemti copii de mici sunt directionati unde au inclinatii , nu fac 100 de materii aiurea de dragu de a le face. In viata castiga expertii nu cei care le stiu pe toate si nu fac nimic, cu unele exceptii

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.