Ioana Lung, finalista la Cupa Municipiului Oradea

Tenismena legitimata la Palatul Copiilor Zalau a reusit sa ajunga pana in ultimul act al competitiei organizate in judetul vecin, pierzand dramatic in setul decisiv impotriva unei sportive din Timisoara. in semifinalele competitiei din Bihor a ajuns si Cezara But, tenismena legitimata la ACS Sergiu Carp Tennis Club

rn

La finalul saptamanii trecute, la Oradea a avut loc editia din acest an a Cupei Municipiului Oradea, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Tenis. intrecerea s-a desfasurat pe mai multe categorii de varsta, 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, feminin si masculin, senioare si seniori.
La fel ca si in ultimii ani si judetul Salaj a avut reprezentanti la aceasta competitie, iar rezultatele cele mai de seama au fost inregistrate la categoria de varsta 14 ani feminin, acolo un Salajul a avut nu mai putin de trei reprezentante, Cezara But (ACS Sergiu Carp Tennis Club), Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalau) si Mara Geiger (CS ProTenis simleu Silvaniei). in total, 17 sportive au fost inscrise la aceasta categorie de varsta, asa ca s-a jucat pe un tablou de 32. Ioana Lung, Cezara But si Mara Geiger au fost capi de serie numarul 1, 2 si 3, iar astfel au beneficiat de primul tur liber.
in turul doi, din pacate, Mara Geiger a fost eliminata prematur, de catre Vanessa Nocaci, scor 6 – 2, 6 – 3, astfel ca satmareanca s-a calificat in faza sferturilor de finala, in timp ce simleuanca a parasit prematur competitia.
Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalau s-a calificat la pas in sferturi, dupa ce a trecut de localnica Samira Bouanane de la CSM Oradea in doua seturi, scor 6 – 0, 6 – 1. Tot in doua seturi a castigat si Cezara But disputa cu Andreea Barna de la CS TC Iris Stei, scor 7 – 5, 6 – 4, calificandu-se in faza urmatoare a competitiei.
in sferturi, cele doua tenismene din judetul nostru si-au continuat parcursul bun din aceasta competitie si s-au calificat la pas in semifinale. Mai intai, Ioana Lung a trecut in doua seturi de Anca Isac (CS Sport 4Fun Timisoara), scor 6 – 4, 6 – 0. Cezara But a invins-o in doua seturi identice 6 – 4, 6 – 4 pe Teodora Buzner de la ACS Sport Timisoreni, astfel ca cele doua salajeance aveau asigurate medaliile de bronz.
Ajunse in “careul de asi”, pentru cele doua tinere talente ale Salajului au urmat si jocuri mai dificile. De altfel, chiar daca cu totii speram la o finala suta la suta salajeana, din pacate, drumul Cezarei s-a oprit in semifinale, fiind eliminata de Maria Gaspar de la CS Sport 4 Fun Timisoara. De cealalta parte, Ioana Lung a “razbunat-o” pe Mara Geiger si a eliminat-o din semifinale pe Vanessa Nocaci, cea care a invins-o in turul 2 pe sportiva de la CS ProTenis simleu Silvaniei.
in marea finala, eleva lui Mihai Anca, a dat peste Maria Gaspar, sportiva pe care a invins-o in doua randuri in acest an. Doar ca, de aceasta data, dupa o lunga asteptare de patru ore, Ioana a inceput mai greu jocul si a cedat primul set, scor 4 – 6. Totusi, in setul 2, a reusit sa revina si sa se impuna. Astfel, meciul a intrat in set decisiv. Aici, Gaspar a fost mai “proaspata” si in cele din urma a reusit sa se impuna.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *