Elevii de la CNS, API şi Liceul Pedagogic au trecut la cursuri online

7
1371

Colegiul Naţional „Silvania”, Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” şi  Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău au trecut, începând de luni, la scenariul „roşu” şi vor avea în următoarele două săptămâni exclusiv ore online, după confirmarea mai multor cazuri de Coronavirus în aceste unităţi şcolare. 

“Ca urmare a faptului că la Colegiul Naţional ‘Silvania’ sunt patru cazuri de elevi confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (în clasele X – XII), începând de mâine, 6 octombrie, orele se vor desfăşura online, conform orarului, pentru o perioadă de două săptămâni. Menţionăm faptul că nu sunt profesori depistaţi pozitiv până în acest moment”,a  precizat, luni seara, conducerea liceului, pe contul oficial de Facebook.

Tot în seara zilei de luni consiliul de administraţie al Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău a decis, de asemenea, trecerea tuturor cursurilor în sistem online, după confirmarea a trei cazuri de COVID-19, la doi elevi şi un profesor.

“În acest moment avem confirmaţi ca pozitivi doi elevi şi un profesor, iar decizia Consiliului de Administraţie a fost să suspendăm cursurile faţă în faţă şi să trecem, pentru toate clasele, la ore online. Suntem pregătiţi pentru acest sistem, toată şcoala având conturi pe Google Classrom. Este o eficienţă mai redusă, dar situaţiile speciale cer măsuri speciale. Am considerat că e mai bine să procedăm în acest fel, cu suspendarea cursurilor pentru două săptămâni”, precizează Mirel Matyas, directorul Colegiului Tehnic API Zalău.

O măsură similară a fost luată la Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” Zalău, directorul unităţii de învăţământ, Laura Crişan, confirmând, luni, decizia trecerii exclusiv în online a tuturor claselor, după confirmarea mai multor cazuri de Coronavirus în trei clase diferite.

7 COMMENTS

  1. Bună ziua. Eu cred ca se putea merge si pe scenariul galben, având în vedere că sunt mulți copii care chiar vor să meargă la școală Și care respectă regulile.

  2. sa iti treaca…daca va fi sa se opreasca, se opresc toate evenimentele cu public, nu doar majoratele. Vad ca toata lumea a sarit pe majorate, de parca ar fi raul absolut. Mai sunt nunti, botezuri si alte paranghelii la fel de riscante.

  3. Nu, nu se mai poate merge pe scenariul galben, din păcate. Inconștiența celor care nu au respectat nici măcar o măsură și au susținut mișcarea #fărămască – a condus la realitatea în care ne aflăm acum. Foarte bine că s-au închis, așa se mai previn din cazuri! În apropierea unităților de învățământ se va merge cu masca din motive evidente, au ajuns surse de infecție! La API cel puțin, orele online se desfășoară IMPECABIL! Au fost luate măsuri maxime de securitate, ca orele să se desfășoare fără evenimente. Trebuie apreciat cum aproape toți profesorii știu utiliza diverse platforme educaționale ca la carte, au tablete grafice (adică nu o plecat nicăieri tabla), microfoane, camere și își dedică timp și bani pentru un învățământ online de calitate. Școala online nu mai este BAU BAU!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here