Elevii de 10 din Zalău, premiaţi de administraţia locală

0
198

Cele şapte eleve din Zalău care au încheiat cu media generală 10 examenele naţionale (cinci la evaluarea naţională şi două la bacalaureat) din sesiunea iunie-iulie au fost premiate, miercuri, de administraţia locală cu câte 1.000 de lei.

„Pentru mine, personal, momentul acesta este un moment foarte important. Este, dacă vreţi, un moment cu totul şi totul special şi nici nu are cum fi altfel pentru că atunci când ai în faţă tineri, tinere, adolescente care au performanţe nu poate fi altfel decât o întâlnire specială. Nu întâmplător am ales ca acest moment să se întâmple în 10 (septembrie n.r.) la ora 10, pentru că voi sunteţi eleve de 10 şi chiar dacă reforma în învăţământ se pare că nu mai ajunge la un capăt, nu se mai termină, mă bucur să constat de fiecare dată, când mă întâlnesc cu elevii din Zalău, de Ziua Educaţiei, la alte ocazii, mă bucur să constat că, totuşi, în această realitate destul de nesigură, mai ales acum, în această perioadă în care este învăţământul românesc, învăţământul sălăjean, învăţământul din Zalău are totuşi capacitatea să producă şi să formeze tineri care fac performanţă”, a declarat, la festivitatea de joi, primarul Ionel Ciunt.

Cele cinci eleve cu 10 la evaluarea natională sunt: Roxana Flore, Gabriela Gârdan, Guşet Georgia şi Anne Ilieşiu – toate de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, alături de Ioan Lung, de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Lazăr.

Cele două eleve cu 10 la Bacacalureat sunt Patricia Ardelean şi Adelina Mastan, amblele de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.

„Voi sunteţi nişte eleve speciale (…). De ce? Pentru că aţi reuşit să depăşiţi provocările inutile dacă vreţi, multe provocări inutile la care generaţia voastră şi nu numai trebuie să facă faţă în realitatea în care trăim. Aţi avut înţelepciunea, dacă vreţi, şi capacitatea şi inteligenţa de a selecta lucrurile importante pentru voi, lucruri care cu siguranţă o să vă ajute în realizarea voastră profesională, dar şi în viaţă, vorbind la modul general”, a adăugat Ionel Ciunt.

Cele şapte adolescente au primit din partea administraţiei locale câte un buchet de flori şi un premiu de 1.000 de lei.

Festivitatea s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de elevi ai Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here