Elevii au sustinut proba de Limba materna la Evaluarea Nationala

0
111

Sute de elevi salajeni au sustinut astazi proba de Limba materna la Evaluarea Nationala. Acesta este ultima proba a examenului din acest an, dupa cele de Limba si literatura romana si Matematica, desfasurate luni, respectiv miercuri.


Potrivit Biroului de presa al ISJ Salaj, 390 de elevi s-au inscris pentru proba scrisa la Limba si literatura materna, din care 368 sunt inscrisi pentru Limba maghiara, 21 pentru limba germana si 1 elev pentru limba slovaca.
Primele rezultate vor fi afisate luni, 22 iunie, pana la ora 14:00. Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, in zilele de 22 iunie (in intervalul orar 16:00 – 19:00) si 23 iunie (in intervalul orar 8:00 – 12:00). In acest caz, al depunerii contestatiilor, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anuntate sambata, 27 iunie, potrivit unui comunicat transmis de catre reprezentantii Biroului de presa al ISJ Salaj.


Amintim totodata, ca 1849 de absolventi ai clasei a VIII-a au sustinut miercuri, 17 iunie, proba la matematica

Astfel, la aceasta proba, 170 de elevi nu s-au prezentat la examen. Un candidat a avut starea generala de sanatate modificata, dar nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu a fost cazul pentru subiectele de rezerva si nici candidati eliminati pentru tentativa de frauda.
La nivelul judetului Salaj sunt 5 cazuri speciale, aprobate conform procedurii nr. 26361/ 14.02.2020, privind asigurarea conditiilor de egalizare a sanselor, din care: 1 elev sustine proba la domiciliu; 2 elevi sustin proba in sali separate(un elev cu tulburari specifice de invatare, un elev cu recomandare medicala); 1 elev – asigurare calculator; 1 elev- marire caractere.
Conform procedurii 9142/2020, art. 5 alin a) un numar de 9 elevi sunt izolati la domiciliu si un elev aflat in carantina- spitalizat, confirmat pozitiv cu COVID 19.
Un elev este spitalizat pentru alte conditii medicale.
Acestia pot sustine probele in etapa speciala din data de 29 iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.