SondajRSS Feed

Efectele devastatoare pe care le va avea asupra nivelului de trai controversata OUG 114

6 Martie 2019

O analiza concisa privind efectele asupra costului vietii de zi cu zi, rezultate din controversata OUG 114 a guvernului Dancila, este publicata pe facebook de liberali salajeni. Analiza sintetizeaza pentru publicul larg urmarile pe care le avea asupra cetatenilor OUG 114, care este contestata vocal de economisti, fiind considerata o frana pentru dezvoltarea Romaniei. Liberalii puncteaza acum, cu concluziile „devastatoare” privind scaderea nivelelui de trai pe care o atrage ordonanta de urgenta a coalitiei PSD – ALDE.

Cei care vor suferi cel mai mult
din cauza "Ordonantei lacomiei"
vor fi oamneii de rand

“OUG 114 este cea mai devastatoare decizie luata pentru economia româneasca în ultimii ani de zile. Nu doar bancile sufera din cauza lui Dragnea si Vâlcov, asa cum vrea propaganda PSD sa ne pacaleasca.
Noi, românii de rând, suntem cei care vom suferi din cauza efectelor OUG 114. Cum? Vom plati rate mai mari la banci. Vom achita facturi majorate substantial la internet, telefonie si tv. Impozitele pentru apartamente si case vor creste. Vom plati mai mult când facem plinul la masina. Pensiile au fot taiate prin amânarea majorarii punctului de pensie. Pilonul 2 de pensii va fi nationalizat. În urma analizei noastre, daca luam în calcul noile taxe impuse de OUG 114, combinate cu deprecierea leului si cu rata inflatiei prognozate, totul se scumpeste, de la Internet si telefonie pâna la energie si ratele bancare", spun liberalii, cu promisiunea ca vor lupta pentru a forta abrogarea OUG 114.

Scumpiri mari pentru energie electrica,
dar si la internet, cablu si telefonie

"Sa fie clar pentru toata lumea, la Internet si telefonie, dupa taxa de 3% pe cifra de afaceri si deprecierea leului, având în vedere ca tarifele sunt în Euro, scumpirile vor fi de aproximativ 15%. Un abonament la Internet si TV va creste de la 75 lei / luna la 86 lei / luna, iar un abonament de 60 de lei / luna la telefon mobil va ajunge la 69 lei / luna.
În energie, dupa introducerea taxei de 2% pe cifra de afaceri, de la producator la furnizor, pentru companii va fi dezastru. Facturile la energie pentru consumatorii non-casnici vor creste cu aproape 50%, adica, daca la sfârsitul anului trecut un MWh era 256 lei, în acest an va creste la 384 lei. Bun, veti spune ca e pentru companii si cu ce ma afecteaza pe mine?! Este total fals, pentru ca orice cost mai mare de productie al companiilor se va vedea în pretul final al tuturor bunurilor si serviciilor pe care le cumparam".

Ratele la credit

Efectele devastatoare pe care le va avea  asupra nivelului de trai controversata OUG 114
e vor exploda;
vor creste cu pana la 30 la suta

"La banca, ratele la credite vor exploda în perioada urmatoare. Chiar daca BNR pastreaza dobânda de politica monetara la 2,5%, ROBOR tot va ajunge la cel putin 3,5%, ceea ce înseamna o majorare a dobânzilor la credite de cel putin 15%. La care, daca mai adaugam taxa pe activele bancare de cca. 2%, asta înseamna înca o crestere a costurilor de creditare de cel putin 10%. Plus deprecierea cursului de schimb, în final, rezulta o crestere a ratelor bancare de aproape 30%. E bine cu PSD - ALDE la guvernare?!"

Administratiile locale sunt obligate
sa mareasca taxele si impozitele
cu aproape 50 la suta

"Poate nu aveti credite, poate nu aveti Internet si telefon mobil (?!), poate nu consumati energie electrica la companie (?!) si poate nu faceti cumparaturi prea multe la supermarket si tot veti plati mai mult din cauza Ordonantei 114.
Fara sa faceti nimic veti plati mai mult, taxele si impozitele locale vor creste cu aproape 50% pentru ca prin OUG 114, autoritatile locale sunt obligate sa majoreze aceste taxe la plafonul maxim prevazut de lege. Au introdus un mecanism automat, ocolind decizia autoritatilor locale, care nu mai pot hotarî altfel.
Astfel, impozitul pentru un apartament de 2 camere va creste de la 120 lei la 180 lei, iar pentru o casa de la 336 lei la 504 lei pe an."

Pensionarii au fost pacaliti urat
la bani anul acesta

Dar, Ordonanta 114 nu numai ca aduce scumpiri pentru toata lumea, mai si fura din ceea ce li se cuvenea pensionarilor sau altor categorii sociale care ar fi avut dreptul la cresterea unor indemnizatii alocate de stat.
Prin OUG 114 se îngheata nivelul punctului de pensie de la nivelul din iulie 2018 pâna în septembrie 2019, desi ar fi trebuit sa creasca cu 9% de la începutul anului.
Practic, pentru o pensie medie de 1.100 lei, PSD si ALDE taie pensiile cu cca. 540 lei în acest an”, este analiza liberalilor asupra efectelor Ordonantei 114, cunoscuta si ca ”Ordonanta lacomiei”, facuta publica de Ionel Danca, purtatorul de cuvânt al PNL.

Vizualizari 2241
Comentarii articol

>

in 6 Martie 2019 2:45

Sibianco, faci dezinformare totala cu asemenea elucubratii . Esti o penedelepra ordinara , matracuco .

>

in 6 Martie 2019 4:53

Extraordinar de distins domn, care e dezinformarea ?

>

in 6 Martie 2019 5:41

Nu inteleg afirmatia jurnalistei potrivit careia taxa pe lacomie ar creste cu 10% costurile de creditare. Poate cineva calificat sa dea un exemplu concret? Fiindca eu, ca nespecialist, vad doar ca ar diminua profiturile bancilor care practica o dobanda intre banci mai mare de x procente.

>

in 6 Martie 2019 5:44

Si as dori ca specialistul care explica sa se prezinte cu nume si prenume, pentru a avea certitudnea ca opinia vine de la un specialist care isi si asuma opinia exprimata.

>

in 6 Martie 2019 6:41

Doi specialisti ar fi in masura sa explice cum functioneaza,si care sunt efectele acelei ordonante:valcov si dancila!Se pare ca v-au convins,dupa cele spuse de d-voastra!Daca aveti neclaritati,e nevoie sa stati mai mult timp pe antena 3!

>

in 6 Martie 2019 6:43

Sa vezi și sa nu crezi ! Din faptul ca se plafoneaza prețul la curent și gaze cresc abonamentele la internet și telefonie ???!!! Cât de cretini poa sa fie penelistii care chiar cred aceasta ! Roborul este acum la la 3 la suta , pana la 3,5 creste cu 0,5 /12 luni Calculați cât iese și cu cât se vor mari ratele . Dar oligofrenii ăștia in goana după voturi așa judeca și cred ca oamenii simpli vor vor inghjtii prostiile lor !

>

in 6 Martie 2019 6:59

6:43,pari un vechi activist!Cum sa plafonezi preturile,intr-economie de piata functionala!Gandeste putin,apoi poate nu mai jignesti,cu lejeritate si chiar cu ura,o masa de oameni.Insa doar daca nu esti "de-al lor"

>

in 6 Martie 2019 8:01

Observ un dialog surd intre doi insi pentru care realitatea zilei nu este aceeasi! Este asa de greu sa intelegem ca toate relele existente de 30 de ani ni se trag de la incompetenta,tradarea si pilsa de respect a ,,alesilor nostri''care una spun si alta fac dupa ce ajung la putere?Trebuie sa lasam orgoliile si sa ne implicam mai mult in societatea civila si prezentam cu totii la vot pentru a alege oameni noi si de valoare

Pan pam>

in 6 Martie 2019 8:24

Dacă dezinformarea ar fi pedepsită acest articol n-ar mai exista ..pam-pam!

>

in 6 Martie 2019 8:52

prostie de dezinformare,pentru analfabeti in economie,taxa de genul asta a fost introdusa si in alte tari,unu la mana,doi la mana romania are cele mai mari rate la creditele luate de la banci dublu fata de medie,deci bancile considera pe romani fraierii europei,din pacate nu numai bancile fac acest lucru si cam toti,mori de ras la aceste manipulari si eu nu tin cu PSD,dar nici liberal nu sunt adica partidul care doreste reintroducerea legii junglei in economie si in societate in general.

>

in 6 Martie 2019 9:46

Postacii Ciumei Rosii dezinformeaza cu "avant muncitoresc". Asta e singurul lucru la care va pricepeti, loazelor? Ciuma Rosie distruge Romania, pas cu pas. Sunteti orbi?

>

in 6 Martie 2019 9:46

Postacii Ciumei Rosii dezinformeaza cu "avant muncitoresc". Asta e singurul lucru la care va pricepeti, loazelor? Ciuma Rosie distruge Romania, pas cu pas. Sunteti orbi?

comunism>

in 6 Martie 2019 10:20

nu inteleg pe cei cari, comenteaza ca.....daca se pricep atat de bine de ce nu scrie dansii exact ca si ,,specialisti" cum sta treaba ! este un articol de ziar, nu este o lege! dragi tovarasi scrieti-ne voi exact cum sta treaba! de ex. cume cu taxa pe lacomie, cine va suporta acea txa asi de unde vor veni banutii.......chiar ne credeti asa de prosti!!!! JOS COMUNISMU !!!!

>

in 6 Martie 2019 10:28

OUG 114 a fost aprobată după stabilirea datei de o1.09.2019 pentru majorarea punctului de pensie!!!

Pan pam>

in 6 Martie 2019 11:33

Daca latrina3 si guitatv n-ar mai exista ,nu ar mai fi dezinformare ,pan-pam ,yaba daba do !

>

in 6 Martie 2019 11:53

Pnl-sti si Usr-sti stiu sa scrie doar aici la comentarii numai prostii dar cand sa meargă la vot nu au timp ...ca ei stau sa comenteze pe facebook de Dragnea si dancila

>

in 6 Martie 2019 12:15

Lăsând la o parte ,,specialiștii,, am o singura întrebare...și delia draga aștept să răspunzi sincer...acest articol este dictat si/sau platit pentru a fi postat...sau a fost scris de tine din proprie inițiativă..

nu te fu..ta grija>

in 6 Martie 2019 12:20

pesedeule de la 11 53 ,c-om mere la vot in numar mult mai mare decat la parlamentarele din 2016 .Iti sta voi acasa la lada de gunoi a istoriei ,ca ne-o ajuns cutitul pan la os si de data asta om mere la vot.Si nu cataloga pe cei care nu-s cu psd-ul si care reprezinta majoritatea acestui popor drept pnl-isti si usr-isti .

>

in 6 Martie 2019 12:24

Taxele si impozitele se maresc ca sa si poata lua ei salariile uriase,cei din administratie care sunt atat de multi de nu ti vine a crede.Primaria,prefectura,anaf ,apia,cei din spitalsi alti bugetari ne ingreuneaza viata.Noi,oamenii de rand trebuie sa ducem in carca o gramada de trantori.Trebuie neaparat redusi la jumatate si diminuate aceste salarii nesimtite.

>

in 6 Martie 2019 12:28

Las' că nu știe mai bine domnu Todorovici!

12:15>

in 6 Martie 2019 13:25

de ce citesti Graiul Salajului daca nu-ti plac articolele?.E destul sa il citesti pe cel de la 12:24 si nu-ti mai trebuie alt aviz de-al "specialistilor".Dar cu siguranta tu nu faci parte din categoria oamenilor de rand care muncesc la privat si care sustin acest supra-stufos aparat bugetar.

>

in 6 Martie 2019 13:48

Pt.6:41. Intrebarea mea era foarte serioasa, in schimb dumneavoastra m-ati incadrat politic. Consider ca ati pierdut o ocazie buna de a tacea.

>

in 6 Martie 2019 16:48

De ce nu au făcut o mai devreme,tot ce au promis,adică ce au mințit mai bine zis,acum când simt că vine sfârșitul se zbat că peștele pe mal...da trebuie să ieșim cu toții la vot sa nu i lăsăm să aibă aceasta satisfacție doar pentru că o categorie de oameni nu vor să iasă la vot ,zicând că e totuna de ies de nu ies,acum am văzut rezultatul amarnic decand dragnea ne conduce,mi se pare că e la cârma de o sută de ani,de parcă nu mai trece timpul să scăpăm odată de ei pt totdeauna!!indiferenta naște monștrii!!

>

in 6 Martie 2019 18:45

Dar si daca castiga alt partid alegerile ,bugetarii din sistem raman ,apoi mai angajeaza si de ai celor care vin la putere.Nu fi ti naivi,ei se dau mari opozanti,dar in spate ei sunt prieteni ,se sustin unii pe altii sa le mearga bine.

>

in 6 Martie 2019 22:09

Ce mai tura-vura ?! Ordonanta Guvernului 114 , va aduce Sfarsitul Lumii , deci Apocalipsa .Pregatiti-va in consecinta , nu mai latrati in pustiu !

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.