Editorial sportiv - Toamna se numara bobocii

0
599
Editorial sportiv - Toamna  se numara bobocii

Am fi tentati sa spunem ca primavara e ceea care are acest har! Insa din punct de vedere strict

competitional sportiv aceasta e toamna , ca si inceputul anului scolar. Competitiile sportive ale juniorilor, bobocii nostri, incep din septembrie.Pentru ca turneele de pregatire din august, amicalele, cupele de traditie, etc. suna mai degraba a adunarii bobocilor. Asta chiar daca in timpul unui turneu traditional in Zalau, un ingrijitor de stadion efectua intretinerea gazonului si manevrarea unui cilindru in imediata apropiere a copiilor.Si asta in conditiile in care zgomotul motorului depasea fluierul arbitrului.

Boboci sau veterani

Termenul de veterani ne duce cu gandul la evolutia in timp a conditiei celor inrolati in armata.Intai pe viata apoi
reducere , apoi trecere in rezerva si mai repede, devenind veterani, aparare in caz de necesitate.
Mai multe grupari sportive din Salaj au boboci in gradina, gen Viitorul, Atletic, Sportul Simleu, Rapid Jibou, Silvania Cehu Silvaniei, ABBA Jibou, CSS Zalau.Acesti boboci vor fi veteranii de maine pe la echipele din judet, ori vor zbura spre alte destinatii, functie de optiunea lor de a continua si cu scoala.
Un plus de valoare in evolutiile lor pe teren vor fi hotaritoare pentru pasul cel mare.Dar de multe ori insusi antrenorul cade la proba de comportament si morala.Sunt multe cazuri in care veteranii se comporta imoral, au tentatia sa se creada cei mai tari din zona prin prisma unor functii de alta natura decat sportiva impiedicand exercitarea unor atribute date de un regulament fie el chiar si de fotbal.

Proverb de Zalau

O discutie, la un pahar de bere pe o terasa din Zalau, intre un proaspat absolvent superior, cu par carunt si un fost diriginte de seral, incepea in termeni foarte directi, in urma cu ceva ani:
Intrebare :
"-Domnule profesor, chiar am terminat , dupa liceul seral, cursurile la o facultate serala!"
-Aici in Zalau, fara cheltuieli mari, ca doar sunt om mare si realizat , ce-mi recomandati?
Raspuns profesor:
-" Ar fi bine sa incepi iar liceul de la inceput!!!"
Cam asta e in viziunea unora sa conduci in sport, sa dai din coate, sa te ajute unul, altul, sa nu te
recunoasca din bransa sau ramura nici colegii deoarece veneai doar la inceput de an sau la un chef.
Avem cazuri de acest gen mai ales la fotbalul din judet, unde banca de rezerve e bine impanata!
Nu ar fi mai bine sa lase loc unora care cat de cat au fost prin iarba? Oricum in tribune , locuri, gard, etc. asteapta cei care sunt spectatori si care sustin prin aplauze evolutia in teren a bobocilor sau veteranilor?
Insa, cainii latra, caravana trece.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.