Editorial Sportiv - Porti inchise, suflete deschise

0
662

 

Editorial Sportiv - Porti inchise, suflete deschise

Recentul meci din preliminariile UEFA 2020 cu Norvegia a fost exact prilejul de a scrie acest editorial sportiv.

Cele intamplate insa, in tribune, pe parcursul celor 90 de minute, este o epopee.

Porti inchise !

Romania a fost sanctionata de UEFA ca sa joace cu " porti inchise " jocul cu Norvegia datorita modului
total nesportiv de comportare si scandari rasiale ale unui grup mic de asa zisi " spectatori " la meciurile cu Malta si Spania.Insa in virtutea unei hotarari a UEFA puteau intra ca spectatori copii de pana la 14 ani.Oficialii norvegieni, prin vocea antrenorului Lars Lagerback a afirmat:

" Sper ca fanii vostri tineri se vor comporta frumos pentru ca altfel vom fi nevoiti sa luam masuri atat noi cat si celelalte tari "( sursa declaratie de presa ).
Raspunsul UEFA a sunat astfel :
" Am introdus reguli noi , este la latitudinea echipelor sa invite copii la meci".
Iata ca " portile inchise " provin de la comportamentul unor spectatori minoritari, care puteau fi usor depistati iar la pauza evacuati afara din stadion, poate chiar opriti inainte sa intre, multi fiind in vizorul celor ce monitorizau evenimentul. A trebuit ca sa apara acest episod cu " porti inchise " ca sa fim aruncati din nou afara din Europa!

Suflete deschise !

Aparitia in tribunele Arenei Nationale din Bucuresti a celor peste 30.000 de spectatori- copii a surprins
anturajul norvegian.Comportamentul si inocenta copiilor romani, vazuti in direct de lumea intreaga a fost o lectie de demnitate, comportament si copilarie! Acesti copii minunati, ne-au deschis si noua sufletul nu inainte insa ca ei sa -si deschida inima si sentimentul ca transmit din ei ceea ce e mai bun! Desi meciul s-a terminat
dupa miezul noptii, miile de copii veniti din toata Romania au aplaudat, au incurajat si scandat comportandu-se exemplar. Deranjat de atitudinea norvegienilor de a sugera fapte ce nu s-au petrecut , Presedintele Federatiei
Romane de Fotbal, Razvan Burleanu a afirmat : " Noi consideram ca este o insulta adusa copiilor nostri si vom sesiza UEFA fata de cele afirmate de oficialii norvegieni."(sursa declaratie de presa).
Personal subscriu la cele de mai sus deoarece o lume intreaga a vazut acest mod de comportare la acesti copii minunati.Bunul simt, modestia, cresterea buna in familie si alte trairi ale lor au facut ca acesti copii sa -si deschida sufletele, inimile si gandurile lor curate si nevinovate, sa arate chipul altei Romanii!

Respect pentru copii ! Respect pentru parinti !

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.