Editorial Sportiv - Gala sportiva

0
650

 

Editorial Sportiv - Gala sportiva

Ne-am obisnuit de ani buni cu termenul de Gala Sportiva. Adica un spectacol sportiv mai deosebit, anual, mai etalat, in care sportivul este sarbatorit solemn de catre cei care apreciaza munca lui. Desi putine gale la numar in Salaj, boxul si fotbalul par a incerca sa fie ceva deosebit, sa uneasca miscarea sportiva si asa lenta in Salaj. Agitatia de tip miscarea browniana este perceputa de unii ca o miscare de forta , de a te impune si mai mult pe piata sportiva iar pentru altii un gest de normalitate..

Sarbatoare si sarbatoriti

Bugetele slabe si pricajite aruncate din diverse locuri spre sport accentueaza si mai mult goana dupa rezultate. Caci indiferent
de situatia unei asociatii, club, entitate sportiva ori manifestare sportiva, chiar Gala Bute, evenimentele costa bani.
Dar zilele comunelor si satelor nu costa bani? "Numai o scena de spectacol standard, inchiriata de la terte persoane si culturi costa zeci de milioane " spunea un edil -sef in aceasta vara , totusi mandru ca poate oferi catatenilor un spectacol-eveniment.
Insa unele comunitati locale, prin grija padurarilor, au adus lemne si crengi verzi din padure iar scena de spectacol a aratat si mai bine si mai economa in perspectiva banilor cheltuiti. Dar de multe ori banii pentru sport iau drumul altor cheltuieli edilitare, chiar cu aparitia Mosului pe post de Sfantul Nicolae in multe crezuri religioase.Si in Salaj se duce dorul de performanta sportiva, ghioceii rasariti din volei ,handbal, box, atletism, fotbal trebuie intretinuti ca sa nu se ofileasca.Dar dincolo de criticile de pe margine trebuie apreciata munca depusa de sportivi, rezultatele si modul de implicare al diriguitorilor.Organizarea in sine pentru a fi sarbatoare si a ne sarbatori sportivii este un gest elementar de respect.

Despre bani si promovarea evenimentului

Evident, promovarea vine insa de multe ori efortul financiar sufoca miscarea sportiva. Multi profita de pe urma unui eveniment zilnic, poate intentionat, ca sa arate apoi tuturor ca numai ei pot face asta. Cei care organizeaza pot decide modul, felul, amploarea prezentarii si in final valoarea prestetiei. La nivelul nostru de Salaj ar fi un bonus, un cec in alb acordat tuturor celor ce realizeaza asemenea evenimente. Pentru ca sunt putine momentan aceste gale iar criticile vin de multe ori din partea celor care nu au tinut in mana o minge , nu au spalat o gheata de noroi, nu au simtul aprecierii ca masura egala pentru toti .
Dar acestea sunt comportamente specifice zilelor de azi, cand lovitura sub centura este permisa de multe ori si nu este sanctionata de regulamentul moral al competitiei. S-auzim de bine, s-auzim de bani, s-auzim de sanatate !

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.