SondajRSS Feed

E oficial! Soferii isi pot recupera permisul suspendat

15 Iulie 2019

E oficial! Soferii pot recupera mai usor permisul suspendat. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, 11 iulie, legea prin care soferii pot solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto in conditii mai lejere. Soferii care doresc sa-si recapete mai repede permisul trebuie sa indeplineasca doua conditii importante. Potrivit legii, acestia trebuie sa detina permisul auto de peste un an si sa fie declarati admisi la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.
Spre deosebire de situatia actuala, soferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare chiar daca au mai beneficiat de aceasta masura in ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat in ultimii doi ani. Cele doua prevederi au fost eliminate din lege.
Perioada de suspendare se poate reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru urmatoarele fapte: -nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; -nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public; -nerespectarea regulilor de circulatie la trecerea unei coloane oficiale sau

E oficial! Soferii isi pot recupera permisul suspendat
intercalarea intr-o astfel de coloana; -circulatia pe sens opus, cu exceptia cazurilor in care se efectueaza regulamentar manevra de depasire; -conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;
De asemenea, daca un conducator auto depaseste viteza legala cu 70 km/h si este singura abatere de acest fel intr-un singur an, poate solicita reducerea suspendarii la 30 de zile.
Nu pot solicita reducerea perioadei de suspendare cei care au fost implicati intr-un accident auto si s-au aflat sub influenta alcoolului sau ca urmare a neopririi la nivel cu calea ferata, precum si cei care au cumulat 15 puncte de penalizare in ultimul an de la precedenta suspendare.
Legea a fost promulgata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Vizualizari 2282
Comentarii articol (2)

>

in 13 Iulie 2019 8:59

Puturosul de la Cotroceni a avut timp sa semneze, intre doua partide de golf?

>

in 13 Iulie 2019 14:19

Consumul de alcool este infractiune!Cei care au consumat alcool si s-au urcat la volan sa aiba permisul suspendat pe viata!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.