Dupa apa si canalizare, locuitorii din Subcetate au acum si asfalt pe drumul din fata portii

0
199

O investitie derulata prin Programul National de Dezvoltare Locala 2 imbunatateste considerabil infrastructura rutiera in comuna Valcau de Jos.

16 kilometri de drum sunt asfaltati cu fonduri guvernamentale. Circa 3 kilometri sunt pe DC 90, in localitatea Subcetate, iar restul in Valcau de Jos, Valcau de Sus, Preoteasa si Ratovei.

“In Subcetate, pe portiunea inspre padure, nu a fost niciodata asfalt. In zona respectiva localnicii sunt racordati la apa si canalizare si abia au asteptat sa vada si asfalt pe drumul din fata caselor lor”, spune primarul comunei Valcau de Jos, Ioan Rosan.

Segmentul de drum asfaltat tranziteaza, practic, toata localitatea.

La Subcetate, localitate situata la limita comunei, chiar la poalele Muntilor Plopis, se ajunge prin DJ 191 D, care se suprapune pe o portiune cu DC 90. Drumul comunal are o lungime de aproximativ 6 kilometri, cam jumatate fiind pe raza localitatii Subcetate, restul pe raza localitatii Valcau de Sus, urmand ca si acesta portiune se fie reabilitata.

Ioan Rosan a explicat ca nu au fost uitate nici strazile laterale din localitate. A fost intocmit deja studiul de fezabilitate si depus la Compania Nationala de Investitii, la Bucuresti, in vederea obtinerii finantarii in cel mai scurt timp posibil pentru asfaltarea acestora.

De mentionat ca o astfel de investitie era importanta la Subcetate, in conditiile in care vorbim despre o localitate destul de populata (500 de locuitori), daca ne raportam la declinul demografic inregistrat in toata tara in mediul rural. In sat exista o gradinita si o scoala primara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here