Dumbrava Gilgău a pierdut la limită la Unirea Tăşnad

1
2690

 

Dumbrava Gilgău a pierdut la limită la Unirea Tăşnad

Marşul Dumbravei Gîlgău spre Liga a III-a a început sâmbătă după-amiază la Tăşnad, acolo unde sălăjenii au disputat manşa tur a barajului de promovare. Astfel, la ora 18:00, pe Stadionul „Unirea” a început balul, un bal care se va întinde  pe durata a două jocuri.

Primul, cel de la Tăşnad a început destul de echilibrat, nivelul celor două formaţii fiind unul destul de apropiat. Sub privirile a peste 800 de spectatori aflaţi în tribună, dar şi pe margine, foarte mulţi veniţi chiar din Sălaj, din Jibou, Zalău, Cehu Silvaniei, Sărmăşag, Bălan sau Creaca în primele minute, cele două formaţii s-au studiat reciproc, iar ocaziile au întârziat să apară.

Primii care şi-au arătat colţii au fost cei de la Dumbrava Gîlgău, în minutul 20, Andrei Bene a oferit o centrare foarte bună de pe partea dreaptă, iar Adrian Gheţi a reluat cu capul de la aproximativ 10m, însă lovitura sa a trecut de puţin peste poartă. Două minute mai târziu, Alin Mierea şi-a încercat şi el norocul, însă şutul său de la 25m a trecut din nou puţin peste poartă.

După alte câteva minute, Andrei Bene a executat foarte bine o lovitură liberă de la aproximativ 25m, însă şutul său a fost respins de Raul Cherecheş. Gazdele au fost periculoase fără ocazii clare, Gabriel Cădar sau Nagy Imre fiind autori unor centrări bune, dar fără destinatar. Prin urmare, cele două formaţii au intrat cu un scor alb la cabine.

În partea secundă, tot Dumbrava a avut prima oportunitate de a înscrie, însă Răzvan Sabou, scăpat singur spre poarta Unirii, a fost ajuns de experimentatul Marius Bălău şi nu a apucat să finalizeze. Cum ocaziile în fotbal se răzbună, la cealaltă poartă, în urma unui corner, mingea a ajuns la Nagy Imre, iar dintr-o semifoarfecă de toată frumuseţea, acesta a deschis scorul.

După doar câteva minute, marcatorul golului a oferit o diagonală superbă de aproximativ 70m stop_coloana şi l-a pus în situaţie de 1 la 1 pe Vlad Maxim, însă acesta a şutat foarte modest şi Mihai Lung a reţinut balonul. La cealaltă poartă, Andrei Bene a executat bine o lovitură de la colţul terenului şi Marius Rus a înscris, restabilind egalitatea.

Au apărut şi primele schimbări la Dumbrava, Răzvan Meleg şi Raul Brînduşe fiind primii care au intrat. După ce a reuşit un gol important în meciul decisiv cu Unirea Mirşid, Meleg a avut o prestaţie foarte ştearsă, lucru remarcat şi de antrenorul Marius Paşca, cel care avea să-l înlocuiască ceva mai târziu.

În ultimele minute, Unirea Tăşnad a dominat jocul, iar pe rând, Flaviu Moş şi Nagy Imre au trimis şuturi foarte periculoase, însă Mihai Lung a fost la post. Totuşi, inevitabilul s-a produs, iar Unirea a marcat din nou, prin acelaşi Nagy Imre, cel care a fructificat o centrare primită de la Gabriel Cădar.

Pe final, Raul Brînduşe putea restabili egalitatea, dar scăpat singur cu portarul, jucătorul Dumbravei a şutat modest. Şi Unirea putea să mai înscrie, însă Mihai Lung a făcut un meci mare pentru echipa sa, iar scorul a rămas neschimbat până la final.

Astfel, după acest rezultat, Dumbrava Gîlgău încă mai speră la calificare în Liga a III-a, mai ales că returul se va disputa pe „Gîlgău Arena”, iar gruparea antrenată de Marius Paşca a reuşit să înscrie în deplasare. Meciul retur va avea loc sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17:30.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.