DSP Salaj va primi saptamana aceasta doze de vaccin antiHPV

2
1452

 

DSP Salaj va primi saptamana aceasta doze de vaccin antiHPV

Direcția de Sanatate Publica Salaj va primi in cursul acestei saptamani, dozele de vaccin, necesare campaniei gratuite de vaccinare anti HPV. Aceasta va demara in luna ianuarie a anului 2020
Ministerul Sanatatii a finalizat licitatia pentru achizitia dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20.000 de doze vor fi distribuite incepand de saptamana aceasta la directiile de sanatate publica. Vaccinarea gratuita va incepe in ianuarie 2020.
Astfel, ministerul Sanatatii face apel la parinti sa solicite informatii medicilor de familie si catre medicii de familie sa se informeze cu privire la vaccinarea antiHPV si sa transmita aceste informatii transparent si corect catre parinti.
Vaccinarea gratuita se va face incepand din luna ianuarie 2020 in cabinetele medicilor de familie la fete cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani care au solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de aceasta varsta daca au solicitat.
"Cancerul de col uterin este o boala care poate ucide si prin ignoranta, dar este si un tip de cancer care poate fi prevenit scutind astfel femeile de suferinte fizice si psihice imense. Vaccinarea, alaturi de screening poate reduce povara generata de cancerul de col uterin. Ministerul Sanatatii are datoria de a proteja prin orice mijloace sanatatea publica. Dar atunci cand introducem noi vaccinuri in calendarul de imunizare este de datoria noastra sa pregatim populatia si sa explicam asa cum trebuie lucrurile. Am avut o perioada in care am avut vaccinuri pe stoc, pe care le-am irosit", a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.