Drum nou, care leagă localitatea Făgetu de centrul de comună

1
558

Peste 30 de kilometri de străzi se reabilitează în prezent în comuna Plopiș

O investiție de un real folos pentru locuitorii din Făgetu, comuna Plopiș, una dintre cele mai pitorești dar și mai retrase localități din județ, este în desfășurare în acest moment. E vorba despre construcția unui drum care să lege localitatea de centrul de comună, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să ocolească, prin drumul județean, pentru a putea ajunge la primărie sau la dispensar.

În cadrul proiectului „Modernizare drumuri de interes local în comuna Plopiș, județul Sălaj”, 16 străzi cu o lungime totală de 31,78 kilometri și o suprafață ocupată de aproximativ 175.678 metri pătrați, vor fi modernizate și reabilitate. Acestea se află în intravilanul și extravilanul comunei Plopiș, majoritatea fiind însă pe raza localității Făgetu (circa 20,5 kilometri). Valoarea investiției, demarată acum câteva luni, este de peste 26 de milioane de lei și urmează a fi terminată în aproximativ doi ani.

Tot la capitolul infrastructură, administrația locală a transmis o solicitare de finanțare către Compania Națională de Investiții pentru proiectul “Modernizare străzi și drumuri vicinale în comuna Plopiș, județul Sălaj” prin care se dorește modernizarea a peste 18 kilometri de străzi din localitățile Plopiș și Iaz.

Pentru ca elevii să aibă parte de cele mai bune condiții, Școala Gimnazială Plopiș va intra și ea într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Pentru proiectul ”Reabilitare, modernizare, extindere și dotare la Școala Gimnaziala Plopiș” s-a semnat deja contractul pentru întocmirea documentatiei de avizare a lucrărilor de intervenții. Administrația locală și-a propus să facă reparații interioare majore, să refacă tencuieli și vopsitorii, să înlocuiască parchetul, dar și să reabiliteze sistemul de încălzire, apă și canalizare.
Va fi construită, de asemenea, și o sală de festivități. În exteriroul clădirii, șarpanta va fi readusă la nivel, se va reface
sistemul de canalizare pentru apele pluviale, iar gardul care împrejmuiește curtea pe mai bine de trei sute de metri va fi reparat.

Construirea unei capele a fost o altă investiție considerată importantă și utilă pentru comunitate. Administrația locală a obținut 50 de mii de euro prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru ridicarea unei case pentru servicii funerare în localitatea Plopiș, cu spații tehnice aferente, necesare premergător ceremoniei funerare. Lucrările la capelă sunt într-un stadiu avansat, urmând a fi gata cel mai târziu în luna iulie a anului viitor.

Pentru a spori gradul de confort și siguranță în comună, administrația locală a decis să extindă și să modernizeze rețeaua de iluminat public până la ultima casă. Prioritatea numărul unu este ca toate străzile, oricât de mici, din comuna Plopiș să beneficieze de iluminat public. Într-o etapă următoare, se va trece la modernizarea rețelei și montarea de corpuri led.

1 COMMENT

  1. daca acele santuri vor ramendoar sapate in pamant, nu vor rezista la aceea inclinatie !! proiectantul trebuia sa prevada santuri betonate, cu caderi, cu rupri de ape !!
    dupa prima ploaie mai kalumea, o sa se colmateze si o sa si sape sub drum

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here