Drum expres Baia Mare – Jibou, în valoare de 350 de milioane de euro

6
2895


Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, s-a întâlnit marți, la Baia Mare, cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, pentru a discuta despre proiectul viitorului drum expres Baia Mare – Jibou, care va fi realizat în cadrul unui parteneriat între cele două administrații.

”Îi mulțumesc colegului meu Ionel Bogdan, președintele Consiliul Județean Maramureș, pentru invitație și pentru deschiderea arătată față de implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, care vor duce cu siguranță la dezvoltare economică și bunăstare pentru sălăjeni și maramureșeni. Proiectul drumului expres Baia Mare – Jibou este doar un prim pas spre o colaborare de lungă durată a celor două administrații liberale. De asemenea, vreau să-i mulțumesc ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, pentru susținerea acestui proiect”, precizează președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

În prima fază, parteneriatul dintre cele două județe, discutat miercuri, va fi aprobat în ședințele celor două consilii județene, apoi va fi depusă cererea de finanțare pentru realizarea din fonduri europene a studiului de fezabilitate estimat la circa 3,5 milioane de euro, iar în faza următoare proiectul evaluat la aproximativ 350 de milioane de euro urmează să fie finanțat tot din bani europeni, prin Planul Național de Relansare și Reziliență.

6 COMMENTS

  1. Despre anunțul de acum câteva săptămâni despre o iluzorie aurostradă Satu-Mare – Baia Mare – DeJ – Suceava nu s-a discutat. Acum pentru un fantomatic drum expres Baia -Mare – Jibou au căzut de cuvință să discute mai marii județelor SJ și MM. Sunt de fapt praf în ochi. Rămân și aceste planuri irealizabile pentru o țară în care dezorganizarea și minciuna sunt la perfecționate an de an!

    • Pai, bai, domnule revoltat, atata timp cat presa traieste din spagi cum vrei sa se promoveze lucrurile care conteaza cu adevarat? Astia din presa noastra pentru un blid de zama sunt in stare sa scrie ca a murit Putin. La noi in judet nu exista presa decat juranlisti deastea iesiti din Spiru Haret sau cu facultate la distanta care ciupesc si ei ce pot din stanga-dreapta.

  2. Este aproape gata! O traseaza baiatul din foto ,stanga! Faceti odata drumul ala simplu de 5 km, centura. Voi (PNL, PSD, etc) nu ati “trecut de clasa1” si vreti direct doctorate!!!??? Fumigene post-decembriste!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here