Drapelul, un simbol uitat?

0
6


Daca cineva ne-ar interzice sa arboram Drapelul tarii in zilele marcate de sarbatori nationale, poate ne-am “fura” dreptul de a-l avea in clandestinitate. Daca am fi obligati sa-l arboram, acasa, in aceleasi zile, am riposta, imediat, pretextand ca nu exista patriotism cu sila. Nu e nici una, nici alta. Suntem liberi sa avem, sau nu, in case, unul din simbolurile sfinte ale tarii. Suntem liberi sa-l purtam, cu noi, la o parada, de Ziua Nationala, ori de Ziua Unirii. Dar nu o facem. Si nu insiruim pretextele.
Sambata, 24 ianuarie, se implinesc 150 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca. Si ne-ar sta bine, ca altor tari, sa ne amintim de simbolurile noastre nationale.
P.S. Ieri, am intrebat, la Libraria Octavian Paler din Zalau, cate steaguri se vand pentru sarbatorile nationale. Ni s-a spus ca, in general, sunt cumparate de institutii, de romanii care pleaca peste granita sau de cei care participa la evenimente sportive. Cam atat. Oare cum ar arata orasul, blocurile si casele noastre impodobite cu Tricolorul romanesc? Suntem liberi macar sa ne imaginam!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here