Dragnea sta sa cada

0
6

Plecarea mai multor parlamentari de la PSD din ultimele zile a subtiat pana sub limita majoritatea coalitiei PSD-ALDE in Camera Deputatilor, iar Opozitia a simtit ieri ca este momentul sa-l revoce pe Liviu Dragnea din functia de presedinte al forului legislativ.
Vicepresedinte PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut ieri dimineata, în sedinta de plen a Camerei Deputatilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la camerei inferioare a Parlamentului Romaniei. A cerut totodata si revocarea lui Florin Iordache, subalternul ascultator al lui Dragnea, din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. A mai solicitat si ca sedinta de plen sa fie condusa de vicepresedintele Camerei Deputatilor Marilen Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.
Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, s-a opintit si a afirmat ca cererea Opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui si a unui vicepresedinte al Camerei Deputatilor nu este regulamentara.
Deputatii au luat o pauza de la consultari timp de 20 de minute, dupa care dezbaterile din Camera Deputatilor s-au reluat, vicepresedintele camerei Marilen Pirtea supunând propunerile Opozitiei la vot. Si votul a fost pentru revocarea liderului PSD, Liviu Dragnea, din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Florin Iordache a sustinut insa ca nu a existat cvorum.
Scandalul s-a incheiat cu o incertitudine. Membrii opozitiei au clamat aseara victoria impotriva lui Dragnea, iar PSD-istii insistau ca votul pentru revocare nu a fost valid. Cert e insa ca PSD are o problema cu majoritatea in Parlament; si asta va fi o problema in continuare si pentru guvernul condus de Dancila.

rn

Deputatul salajean Lucian Bode:

rn

Era lui Dragnea & Co în fruntea
Camerei Deputatilor a apus

rn

Deputatul Lucian Bode – vicepresedinte al PNL la nivel national si presedinte al PNL Salaj a declarat aseara ca votul pentru revocarea lui Dragnea a fost regulamentar si ca este un succes al Opozitiei.
"Demersul opozitiei de revocare a lui Liviu Dragnea din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor si a lui Florin Iordache din functia de Vicepresedinte al Camerei Deputatilor este unul perfect regulamentar. Astazi (ieri – n.r.) în plenul Camerei Deputatilor, partidele de opozitie au repurtat o victorie împotriva PSD si ALDE, care au pierdut majoritatea! Era lui Dragnea & Co în fruntea forului legislativ a apus încet, dar sigur! Ultimii doi ani de abuzuri ale conducerii PSD – ALDE în fruntea Camerei Deputatilor au adus mari prejudicii de imagine forului democratic al tarii, trebuie sa se încheie aici! Stop PSDragnea!", a spus deputatul salajean Lucian Bode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here