SondajRSS Feed

PSD si ALDE spun ca dupa referendum vor promova legea parteneriatului civil

Dragnea si Tariceanu promit o familie si cuplurilor homosexuale

5 Octombrie 2018

Dezbaterile intense din zilele care au precedat referendumul privind redefinirea familiei au scos la iveala ca majoritatea parlamentara PSD – ALDE are "pe teava" si o lege a parteneriatului civil, care sa ofere posibilitatea homosexualilor sa convietuiasca la fel ca intr-o familie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat in weekend ca s-a decis în partid ca dupa referendumul privind redefinirea familiei sa se discute legea parteneriatului civil, anuntând ca proiectul este gata.
"De exemplu, eu am cerut unor colegi din partid de mai mult timp sa înceapa discutiile cu aceste asociatii pentru a se realiza legea parteneriatului civil, ca sa le dam mai multe posibilitati (...)", a declarat Liviu Dragnea, la RomâniaTv. Liderul PSD a refuzat sa dea mai multe detalii despre lege, precizând ca discutiile vor avea loc dupa referendum.
Si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat saptamana trecuta ca partidul pe care îl conduce are în vedere un proiect de lege privind parteneriatul civil, însa nu exista o „graba extrema în aceasta privinta”.
Tariceanu a precizat ca si PSD doreste sa lucreze la o astfel de initiativa.
"Am aflat astazi (joi, 27 septembrie - n.r.) ca si PSD doreste sa lucreze asupra unui astfel de proiect. Colega mea Renate Weber deja a avut niste contacte preliminare. Avem în vedere un astfel de proiect. Nu avem o graba extrema în aceasta privinta", a afirmat presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, la Parlament.
Acesta a sustinut ca parerile sunt împartite chiar si în alianta, însa România are dreptul sa-si defineasca politica în domeniul casatoriilor între persoane de acelasi sex.
"În grupul ALDE sunt diverse puncte de vedere. Sunt si oameni care au luat cuvântul si au spus ca ei sustin familia traditionala si valorile traditionale si crestine ale umanitatii si altii care au puncte de vedere, care, în fine, sustin casatoriile homosexuale. si fiecare are dreptul, asa cum si cetatenii români au dreptul si cred ca e normal, trebuie sa respectam optiunile partenerilor nostri europeni si partenerii nostri europeni trebuie sa respecte optiunile românilor. Suntem o Uniune de tari egale. Valorile comune europene nu înseamna ca sunt toate tarile si România face o exceptie. Nu sunt toate tarile în favoarea sau nu au o legislatie care sa permita casatoriile între persoane de acelasi sex si cred ca România are dreptul sa-si defineasca politica în acest domeniu, asa cum de altfel a stabilit si Curtea Europeana a Drepturilor Omului", a aspus Tariceanu, anuntand ca legea parteneriatului civil trebuie promovata dupa referendumul pentru redefinirea familiei.

Curtea Constitutionala spune ca un cuplu
format din persoane de acelasi sex
intra în sfera notiunii de „viata de familie”

Cu o saptamâna înainte de referendumul pentru familia traditionala, motivarea Curtii Constitutionale în cazul cuplului homosexual Coman-Hamilton nu mai lasa loc de interpreta

Dragnea si Tariceanu promit o familie si cuplurilor homosexuale
ri în privinta reglementarii parteneriatului civil între persoanele de acelasi sex.
„Un cuplu format din persoane de acelasi sex intra în sfera notiunii de „viata privata”, precum si a notiunii de „viata de familie”, asemenea relatiei stabilite într-un cuplu heterosexual”, se arata în documentul CCR.
În acest sens, Curtea precizeaza totodata ca „persoanele de acelasi sex, care formeaza cupluri stabile, au dreptul de a-si exprima personalitatea în interiorul acestor relatii si de a beneficia, în timp si prin mijloacele prevazute de lege, de o recunoastere legala si judiciara a drepturilor si îndatoririlor corespunzatoare”.
„Aplicând cele dispuse de instanta europeana în interpretarea normelor europene, Curtea Constitutionala constata ca relatia pe care o are un cuplu format din persoane de acelasi sex intra în sfera notiunii de „viata privata”, precum si a notiunii de „viata de familie”, asemenea relatiei stabilite întrun cuplu heterosexual, fapt ce determina incidenta protectiei dreptului fundamental 26 la viata privata si de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de art.26 din Constitutia României. Bucurându-se de dreptul la viata privata si de familie, persoanele de acelasi sex, care formeaza cupluri stabile, au dreptul de a-si exprima personalitatea în interiorul acestor relatii si de a beneficia, în timp si prin mijloacele prevazute de lege, de o recunoastere legala si judiciara a drepturilor si îndatoririlor corespunzatoare (a se vedea, în acest sens, si hotarârea Curtii Constitutionale din Italia - Ordinanza n.4/2011, publicata în Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012)”, se arata în motivarea Curtii Constitutionale.

În contextul în care o tara nu poate fi obligata sa recunoasca casatoriile între persoane de acelasi sex, recunoasterea legala si judiciara a acestora se poate face prin reglementarea parteneriatului civil, ca metoda alternativa de a da efectivitate juridica principiului nediscriminarii.

Parteneriatul civil, deschis cuplurilor de acelasi sex, este o forma de uniune care reprezinta o metoda alternativa de recunoastere a relatiilor personale, cu consecinte juridice asemanatoare casatoriei, de exemplu în materia partajului bunurilor sau drepturilor succesorale, dându-se astfel efectivitate juridica principiului nediscriminarii, în concordanta cu tratatele internationale în materia drepturilor omului, potrivit motivarii CCR.

 

Vizualizari 2581
Comentarii articol

>

in 5 Octombrie 2018 6:52

Asta e problema lui deahnea si tariceanu? Tara arde si babele(mosii) se piaptana(fac referendum pe teme aiuristice)...

>

in 5 Octombrie 2018 6:53

Ocupati-va de probleme serioase, de economie, inflatie si dobanzi, nu de avioane...

>

in 5 Octombrie 2018 7:00

Daca Familia așa cum o știm nu e este o problema serioasa, atunci ne merităm soarta dacă nu trece referendumul. Familia ne este cea mai mare avere și valoare pe care o avem, și în loc să o apărăm, boicatam și îndemnăm la boicot. Nu fiți indifirenti, treziti-va și apărați valorile în care ne-am născut.

>

in 5 Octombrie 2018 7:14

Fi-v-ar referendumul sa va fie! Sunteti bolnavi psihic cu totii ca Dragnea?

7:14>

in 5 Octombrie 2018 7:27

unul este cel de la 7:00

>

in 5 Octombrie 2018 7:47

Astea sunt prioritatile Romaniei,Referndumul pentru nimic si apoi aceasta lege in conditiile in care tot mai multi romani s parasesc tara din cauza acestor impostori care au jefiut si pradat tara?

>

in 5 Octombrie 2018 7:50

Halal Curte constitutionala care promoveaza homosexualitatea! Ce rol mai are acest referendum inafara de a cheltui sute de mii de euro pentru nimic

>

in 5 Octombrie 2018 7:52

Doi impostori pe care romanii trebuie sa-i puna pe faras

>

in 5 Octombrie 2018 7:53

Pe Dragnea și Tãricearnu ii doare in cot de familie și homalãi! Ei urmãresc modificarea justiției ca sã poatã scapa de dosarele penale! Prostimea, manipulatã de popi, este prea redusã mintal ca sa poată vedea asta!!

>

in 5 Octombrie 2018 7:59

Iesim la Referendum si votam DA pentru Familie! Milioane!

>

in 5 Octombrie 2018 8:09

3 oameni au postat aici! 2 cu bun simt, și un apărător al homosexualilor.

>

in 5 Octombrie 2018 8:10

Daca se accepta in Romania ca homo sa se casatoreasca inseamna ca am pierdut totul ...multe femei vor ajunge mame surogat iar copiii care vor fi adoptati din centre de copii vor fi de doua ori nenorociti : ca au ajuns in acele centre si de acolo vor ajunge intr-o astfel de familie - la psihicul acelor copii se gandeste cineva ? Dumnezeu sa binecuvanteze tara aceasta !!!

>

in 5 Octombrie 2018 8:16

Aici nu ar trebui sa v bim de cat de nemernici sunt conducatorii acestei tari ci de pierderea valorilor si de distrugerea notiunii de familie ...maine vor cere zoofilii sau pedofiliisa se casatoreasca doar si ei au dreptul sa fie fericiti ..nu !?!?!?!?

>

in 5 Octombrie 2018 8:39

Mai 8 10.Tocmai asta este.Homosexualitatea este o boala dar NU SE IA.Copii din centrele astea nu au nici o sansa dk nu sunt adoptati.Idem puzderia de copii pe care-i vezi dupa tigancile care cersesc in oras.Un astfel de copil are O SANSA indiferent ce tip de familie il va adopta.C-o fi heterosexuali,monoparentala,sau chiar homosexuala,are o sansa la viata normala.In primele doa cazuri insa,zero!

>

in 5 Octombrie 2018 8:48

Primii beneficiari ai legi parteneriatului civil ar trebui sa fie cuplul Dragnea -Tariceanu dupa moralitatea dovedita in casnicie.

>

in 5 Octombrie 2018 8:51

Ca sa inteleaga toti prostodoxi din BOR si cei ce le pupa laba:A fi homosexual sau lezbiana este ca si cum te-ai naste stangaci ,oricat ai incerca sa fi dreptaci tot cu stanga vei avea indemanarea mai buna.

>

in 5 Octombrie 2018 9:33

Rusineeee, homosexuali și lesbiene ne trebuie nouă .In Romania încă se mai crede în Dumnezeu.Votati DA pentru familie.Nimic nu-i mai frumos când îți vezi propriul tău copil , indiferent că ești mamă sau tată, normal de sexuri F/M

>

in 5 Octombrie 2018 9:54

pe astia cu DA va doresc sa va consilieze Pomohaci

>

in 5 Octombrie 2018 9:55

Domnul Parinte Pomohaci, pardon

>

in 5 Octombrie 2018 10:23

Derbedeului Dragne îi trebuie parteneriat civil, că merge la pușcărie și devine „mireasă”.

>

in 5 Octombrie 2018 10:35

Acest referendum este o pierdere inutila de timp si de bani. Avem o legislatie (Codul Civil) care precizeaza clar ce este familia. Introducerea in Constituitie a unui nou paragraf nu va schimba nimic. Referendumul este folosit de PSD in scop politic.

>

in 5 Octombrie 2018 10:38

Dragnea, care are o amanta mai tanara cu 30 de ani si Tariceanu, care este la a cincea casatorie sunt exemple de familie traditionala? Rusine sa la fie! Sunt doar niste lupi in piei de oaie...

>

in 5 Octombrie 2018 11:58

doi pacalici infractori care fura legalizat si tara tace!!!

>

in 5 Octombrie 2018 12:01

Apărătorule de homosexuali, ia o pauza!

12:01>

in 5 Octombrie 2018 12:43

Aparatorule de dosuri penale -cele din imagine-mai ia si tu o pauza si mai lucra si tu ceva la buget ca prea ai taiat funza la caini azi.

pt 10:35>

in 5 Octombrie 2018 14:45

Codul Civil se poate modifica peste noapte! Constitutia nu chiar!

>

in 5 Octombrie 2018 17:41

Cei cu scoala, adica intelectualii, nu vor merge la acest referendum, asa ca veti putea vedea cine este peste stacheta, sau sub!

>

in 5 Octombrie 2018 17:44

Cei cu scoala, adica intelectualii, nu vor merge la acest referendum, asa ca veti putea vedea cine este peste stacheta sau sub!

>

in 5 Octombrie 2018 17:45

Cei din fotografie sunt reprezentantii "familiei traditionale", Dragnea @ Tariceanu!

>

in 5 Octombrie 2018 20:32

Poate cei cu scoala facuta la Spiru H,Goldis ori Cantemir.Se prea poate,de la ei nu avem asteptari de a participa la referendum.In schimb cei cu scoli pe bune,dar si cei fara multa scoala dar cu bun simt si credinta vor merge la vot.Asta este sigur.

>

in 5 Octombrie 2018 21:37

Vrei tu a te duce in locul cel mai sigur din lume ? Vin si vreo doi cu Spiru si Cantemir sa te impinga. Dupa ce mergi la vot.

>

in 5 Octombrie 2018 21:49

doua curve...

>

in 5 Octombrie 2018 23:54

Ăia doi din poză, Dragne și Tăricean, sînt în parteneriat civil?

>

in 6 Octombrie 2018 11:31

Legea din forma actuala permite casatoria intre cuplurule gay si odata casatorite pot cere adoptia de copii.Dar asta nu inseamna ca,copii adoptati vor fi si ei gay.Poate insemna o viata mai buna sau mai rea pt.copii adoptati.Parteneriatul civil nu va permite si adoptia de copii.Toata problema este lipsa de toleranta a romanilor care in general pe langa ca sunt rasisti sunt si inchisi la minte.Care ar fi problema sa vezi pe strada cupluri de gay cu copii la plimbare?

>

in 6 Octombrie 2018 12:34

Sa suparat Basescu ! ca un cetatean a refuzat sa dea mina cu el !!! Tare prost trebuie sa fii sa acepti sa dai mina cu acest individ!

>

in 6 Octombrie 2018 12:37

A-ti vazut cit de destepti sunt tineri din Romania de cind preoti sunt prezenti prin scoli !!!Nu vreau sa zic mai mult!

>

in 6 Octombrie 2018 14:02

Vai de voi care nu puteti sau nu vreti sa intelegeti importanta acestui referendum, dar sper din toata inima sa iasa bine cu toata inversunarea celor indraciti ori nestiutori.Dumnezeu sa va lumineze mintea aceea intunecata.

>

in 6 Octombrie 2018 15:34

Vizionar omu. Sa lumineze D-zeu unde vede el intuneric. La vot cu tine.

>

in 6 Octombrie 2018 18:35

Vai de voi, oameni prosti! Ca Pop Ghita, nevasta-sa, si mafiotii de Salaj!

>

in 6 Octombrie 2018 21:55

De ce nu mergeti, ba, la vot? Hai, la exercitiu democratic, nu dormiti :)))

>

in 7 Octombrie 2018 8:02

Numai prostii merg la aceasta prostie de referendum. Alegeti teme serioase: penali in functii publice, scoli cu WC-ul in fundul curtii si fara apa, drumuri proaste, conditii precare in spitale sau "sunteti de acord sa nu mai voteze oamenii fara scoala?".

>

in 8 Octombrie 2018 17:08

Referendumul a fost o porcarie, 43 de milioane de euro aruncati pe apa sambetei de catre Dragnea, psd+alde. O mizerie. Legislatia europeana primeaza, drepturile permise in legislatia europeana nu pot fi interzise in Romania! Asta o stiau si Dragnea si Tariceanu, dar au preferat sa-i testeze pe romani si sa ii invrajbeasca. Dragi traditionali, homosexualitatea a existat dinaintea crestinismului si in timpul acesteia. Un om se naste intr-un fel sau altul, nu-i poti tu impune pe cine sa iubeasca. Traiti si lasati si pe altii sa traiasca!

Dragoste>

in 9 Octombrie 2018 2:23

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin:\r\n whatsApp +2348069032895

>

in 9 Octombrie 2018 7:49

@7:50Nu se promoveaza homosexualitatea.Se dau aceleasi drepturi pentru toti,si asa este normal.Poate sunt homosexuali de 100 de ori mai buni ca tine,sau ca mine,ei de ce sa nu aiba aceasi sansa ca noi?Ca esti tu ingust la minte?Maine veti face referendum sa fie spanzurati toti cei cu ochi albastrii ca-i anormal sa ai alta culoare la ochi ca majoritatea.

>

in 11 Octombrie 2018 11:30

Doi nemernici...

>

in 11 Octombrie 2018 17:06

Stangacii s-au nascut asa si de aceea scriu cu mana stanga. Homosexualii pretind ca sunt nascuti asa si de aceea nimeresc cu penisul in anusul iubitului ? Iubirea este asa de feroce incat uita lectia de anatomie din gimnaziu, unde ni s-a spus ca rectul are fecale care trebuie eliminate prin anus, ca fiind parti ale aparatului digestiv ? Dom'le, ce-i cu tampeniile astea ?! Maine te pomenesti cu o minoritate care vrea casatorii poligame fiindca iubirea este enorma !

OFERTA DE IMPRUMUT>

in 15 Octombrie 2018 13:35

Buna,\r\nAi nevoie de ajutor financiar? Sunteți în orice criză financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de fonduri pentru a-ți plăti datoriile sau pentru a-ți plăti facturile sau pentru a începe o afacere bună? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza unei finanțări necorespunzătoare? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare. Iată o oportunitate pentru a obține împrumutul dvs. astăzi pentru a vă rezolva toate problemele financiare\r\nContactați-ne acum prin e-mail la (nortonfinance734@gmail.com)\r\n\r\nOferim toate tipurile de împrumuturi de orice sumă aveți nevoie la o rată accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și de creditare este 100% garantat și securizat, suntem o companie de împrumut reputație, legitimă și acreditată. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar. Deci, vă rugăm să ne contactați astăzi prin e-mail la (nortonfinance734@gmail.com)\r\nMulțumesc.

>

in 15 Octombrie 2018 13:36

Căutați un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Citrus împrumuturi oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (citrusloans48@gmail.com)\r\nMulțumesc

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.