Două zile pentru slujba de “Luminație”

0
796


Slujbele de pomenire din așa numita “Zi a morților”, marcată în mod tradițional la 1 noiembrie, vor fi oficiate în acest an în două zile, sâmbătă și duminică, în încercarea de a nu accentua răspândirea noului Coronavirus prin crearea de aglomerații în cimitire.

“În mod tradițional, slujbele pentru pomenirea morților au loc anual, în ultima sâmbătă a lunii octombrie, sărbătoarea fiind cunoscută sub denumirea de <Luminație>. Având în vedere contextul epidemiologic din acest an, pentru a fi evitată aglomerația în cimitire, slujbele de pomenire a celor adormiți vor fi oficiate în decursul a două zile, sâmbătă, 31 octombrie, respectiv duminică, 1 noiembrie”, precizează Instituția Prefectului, într-o postare pe Facebook.

Astfel, prefectul județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcaș face apel către toți credincioșii să acorde o atenție sporită recomandărilor făcute de autorități și să respecte măsurile luate în contextul pandemiei.

“Vă îndemn să tratați cu responsabilitate maximă participarea la aceste slujbe, respectând toate măsurile impuse prin lege în prezent, pentru limitarea infectării cu noul coronavirus! De asemenea, persoanele confirmate cu COVID-19, cele aflate în carantină, precum și cei care au intrat în contact direct cu persoane confirmate pozitiv, trebuie să rămână la domiciliu”, susține Marcel Virgil Țurcaș.

Dat fiind faptul că la acest eveniment vor participa și rude care se deplasează din alte localități, autoritățile solicită să se țină cont de limitarea numărului de maxim șase persoane, care nu aparțin aceleiași familii la un singur mormânt, în același timp. De asemenea, purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toți cei care participă la slujbele de pomenire a morților, inclusiv pentru personalul bisericesc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here