Doi bărbaţi ce vindeau etnobotanice în Jibou, reţinuţi de poliţişti

1
705

Doi bărbați ce vindeau, în Jibou, plicuri cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, sub formă cristalină au fost reţinuţi, marţi, în urma unui flagrant delict organizat de Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj.

“În acelaşi timp, poliţiştii au efectuat patru percheziţii domiciliare, la persoane din Jibou bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat substanțe cu efect psihoactiv. În urma acestor activități au fost găsite și ridicate 22 de plicuri cu substanță cristalină, muguri de canabis, resturi de țigări confecționate artizanal, un grinder, 62 de comprimate de culoare gri-albastră, 13.000 de euro și 750 de lei şi un telefon mobil. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

În cadrul cercetărilor, au fost audiate 16 persoane, procurorul de caz dispunând măsura reţinerii pentru 24 ore față de două persoane, pentru comiterea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive.

În cursul zilei de miercuri, persoanele vor fi prezentate Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din Poliţia Română. La activitățile de marţi au participat și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj și Brigada de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Cercetările continuă pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here