SondajRSS Feed

Directia de Asistenta Sociala din Zalau pretinde munca in folosul comunitatii celor care mananca la candina sociala

22 Noiembrie 2017

Constatarea Primariei este insa ca din cei 85 de beneficiari pe zi de hrana sociala, doar sapte sunt si apti de munca

La solicitarea Directiei de Asistenta Sociala Comunitara, se propunea participarea prin munca in folosul comunitatii la serviciile publice din partea beneficiarilor hranei de la Cantina de ajutor social Zalau.
Solicitarea DASC a luat "intruchiparea" unui Proiect de hotarare care va fi supus dezbaterii in sedinta de Consiliu Local Municipal de joi.
Potrivit datelor primite de la Primaria Zalau, la ora actuala se bucura de o masa calda gratuita 85 de persoane pe zi, din care doar sapte beneficiari sunt eligibili pentru a presta munca in folosul comunitatii.
S-ar putea ca din cei sapte, trei-patru sa-si scoata si ei adeverinte medicale si ne-ntoarcem la vorba din popor "Cei patru envaghelisti au fost trei, Luca si Matei".
De reglementarea de a presta o munca in folosul comunitatii scapa urmatorii beneficiari ai Cantinei de ajutor social: persoanele cu dizabilitati, bolnavii cronici, persoanele varstnice, persoanele care urmeaza o forma de invatamant la zi, copiii in varsta de pana la 18 ani, pensionarii.
Pentru cei sapte apti de munca, orele de munca in folosul comunitatii se vor determina pentru fiecare beneficiar de servicii la Cantina

Directia de Asistenta Sociala din Zalau  pretinde munca in folosul comunitatii  celor care mananca la candina sociala
de ajutro social din Zalau de catre DASC, potrivit urmatoarei formule: numarul de ore de munca = 166 inmultit cu valoarea unei portii de hrana pe luna, impartit la salariul minim brut pe tara. Beneficiarii de ajutor social au dreptul la serviciile cantinei de ajutor social pe baza de ancheta, potrivit dispozitiei primarului.
Cei sapte, sau cati vor ramane, dupa aprobarea proiectului de hotarare, vor intretinere parcurile din oras, Cimitirul Eroilor, vor vurata cosuri de gunoi, vor intretine zonele pe care le are in administrare SC Citadin, vor participa la actiuni de curatenie la Stadionul municipal si la ativitati de ingrijire organizate de Ocolul Silvic Stejarul.
Suntem convinsi ca o triere a celor care primesc ajutor social dupa reguli mai severe s-ar cadea sa se intample cat mai curand. Nu de alta, dar bugetul primariei nu s-ar goli chiar atat de repede.

 

Vizualizari 2354
Comentarii articol

>

in 22 Noiembrie 2017 0:40

Cred ca 7 NU sunt apti , ceilalti da.

>

in 22 Noiembrie 2017 6:24

98%tigani lasa ca lucra ceilalti pt ei.Nu le mai dati

>

in 22 Noiembrie 2017 7:33

foarte corect!!! sunt peroane bune de lucru, dar care se complac in a primi gratuit totul.

>

in 22 Noiembrie 2017 8:55

"persoanele varstnice."...ce se intampla cu ele, daca vine iarna...si nu pot sa-si curate zapada in fata casei lor...???Astia nu primesc nici mancare de la cantina sociala, decat amenzi ????? Propun, ca astia care mananca pe banii contribuabililor, sa fie pusi la curatat zapada din fata celor care intradevar sant bolnavi !!!!!!

>

in 22 Noiembrie 2017 11:50

Cum 7 ? ? Din cei 85 care nu este adevarat ! sunt niste oameni care nu le place sa lucreze , sanatosi ,grasi si in special rooo mini, au peste 50, 60 ani de ce nu se intraba nimeni cu ce au trait acesti dolofani inainte de revolutie,sau se hranesc politic.

>

in 22 Noiembrie 2017 11:52

Ce baticuri frumoase au, si haine de piele, ce zici domnule conducator de tara?

>

in 22 Noiembrie 2017 12:31

6:24 din pacate sunt obligati de UE sa le dea.

>

in 22 Noiembrie 2017 13:54

Mi se pare corect sa faca munca in folosul comunitatii pentru ca ei mananca pe bani nostri , pe un roman sarac nu il ajuta nimeni cu mancare la cantina , dar pe un romm il ajuta ... Asa e statul un gunoi , drept ar fi ca ce-i care nu muncersc sa nu manance , except

>

in 22 Noiembrie 2017 15:15

Gratis mancarea. ....Gratis ....tranportul....ce mai democratie....

>

in 22 Noiembrie 2017 15:46

Chiar si cei cu pensie de handicap pot munci cu 4 ore, daca sunt deplasabili Pt masa

>

in 22 Noiembrie 2017 17:13

majoritatea din cei care maninca acolo sint bolnavi de ,,NERUSINARE,,nu de vreo alta boala.in orasul acesta ca si in toata tara dealtfel putorile se amesteca cu oameni care intradevar sint bolnavi.REZULTATUL ESTE CA MANINCA MAI MULTE PUTORI DECIT OAMENII BOLNAVI!

>

in 22 Noiembrie 2017 17:18

DOMNULE PRIMAR SCOATE I DOMNULE LA MUNCA PE CEI CARE NU SINT BONAVI .CUNOSC O FAMILIE CARE LOCUIESTE IN BRADET NAU LUCRAT IN VIATA LOR .BOLNAVI INCHIPUITI.NERUSIUNATI .CA DACA NU LII RUSINE DE OAMENI NU LII RUSINE NICI DE DUMNEZAU .

>

in 22 Noiembrie 2017 18:46

A COMENTATORULE DE LA 17:18 VA REFERITI LA FAMILIA MAGHIARA DIN BRADET LA CARE NU SPUN CA BAIATUL LOR NU AR AVEA PROBLEME DAR SUNT DOI INSOTITORI TATA SI MAMA SI CULMEA INTERESANT E CA NU TREBUIE SA MUNCEASCA CA SE DESCURCA SI FARA MUNCA....CAZUL DOI MAI E UN ROM CARE SCHIOAPATA DE UN PICIOR NU MUNCESTE NICI EL NICI IA AU DOUA FETE MINORE CE CONSISTENT POATE SA FIE [ VOTTUL] PARDON AJUTORUL SOCIAL SA TRAIASCA PATRU PERSOANE FARA MUNCA ,IAR UNI CARE AU MUNCIT ,SOT SI SOTIE IN INTREPRINDERE AU POATE JUMATATE DIN VENITUL .LOR TRAI PE VATRAI FARA MUNCA ....

>

in 22 Noiembrie 2017 18:54

acestea sant votantii plus bugetarii din prefecturi,primarii,finante si alte locuri caldute,platite bine,munca cat de putina

>

in 22 Noiembrie 2017 23:12

Viorele, ce e aia "candina sociala" ? Probabil locul in care si tu, handicapat notoriu, iti lingi degetele.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.