Din sase parlamentari salajeni, doar unul este pentru munca parlamentara cu norma intreaga

23
2192
Din sase parlamentari salajeni,  doar unul este pentru munca parlamentara cu norma intreaga

Parlamentarii Uniunii Salvati România au anuntat ca vor depune un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari si introducerea unui program de lucru de opt ore pe zi. Reprezentantii USR spun ca aceste modificari s-ar impune în conditiile în care, prin legea salarizarii unitare, ar creste si veniturile senatorilor si deputatilor.
"Pentru ca cresterile salariale vizeaza inclusiv veniturile parlamentarilor si pentru ca, daca mai era nevoie, se precizeaza înca o data faptul ca se considera vechime în munca perioada petrecuta într-o functie publica, vom cere si vom initia un proiect de lege prin care se abroga pensiile speciale ale parlamentarilor. Daca e vechime în munca, nu se justifica realmente o pensie speciala, alta decât cea bazata pe principiul contributivitatii", a declarat deputatul USR Cristian Seidler, preluat de digi24.ro.
"Vom cere, daca tot primim bani mai multi, macar sa lucram de valoarea banilor respectivi. (…) Aici se lucreaza luni, marti, eventual miercuri. În rest, activitatea în comisii de miercuri si joi e mai degraba inexistenta, iar vineri avem program în teritoriu. Vom cere înca o data (…) sa lucram macar opt ore pe zi, cum lucreaza toti ceilalti angajati si din sectorul public si din sectorul privat", a mai spus deputatul Seidler.
Colegilor din Parlament care se plâng de veniturile pe care le obtin, reprezentantul USR le-a transmis ca ar fi putut sa nu candideze, deoarece informatia cu privire la banii pe care-i primesc parlamentarii era publica.
USR intentioneaza de altfel sa organizeze, saptamâna viitoare, "o dezbatere publica reala" pe tema proiectului legii salarizarii unitare, la care vor fi invitati atât reprezentantii sindicatelor, cât si cei patronatelor, pentru ca viitoarea lege are "un impact asupra întregii pie?e a fortei de munca".

Senatorul Lungu e perfect de acord

Senatorul PMP Salaj, Lungu Cristian, ne-a declarat ieri ca agreeaza pe de-a-ntregul proiectul de lege.
"Eu nu doar ca voi vota acel proiect. Voi semna alaturi de initiator acest proiect de lege si voi lua cuvantul in plenul Senatului pentru a sustine trecerea proiectului de camera superioara a Parlamentului."

Deputatul Bode spune ca parlamentarii
ar trebui sa se tina de munca, nu de sotii

Deputatul PNL Salaj, Lucian Bode, vrea sa sublinieze in primul rand ca nici actualul program nu este repectat si ca nu este nevoie de altul. stop_coloana
"In ce priveste programul saptamanal de lucru al unui parlamentar, am doua comentarii de facut. Prima chestiune este ca in momentul de fata programul saptamanal de lucru il stabileste Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, respectiv al Senatului. "n momentul in care Biroul Permanent va decide ca parlamentarii sa desfasoare activitati in plen, respectiv in comisii de specialitate, 5 zile pe saptamana, 8 ore in fiecare zi, eu voi respecta aceasta hotarare. A doua chestiune este ca, din pacate, "idei nastrusnice" de genul celei initiate de catre parlamentarul USR am mai vazut. Mi-as dori ca inainte de a veni cu astfel de propuneri, toti parlamentarii sa respecte asa cum respect si eu actualul program de lucru (luni si marti dezbateri in plen, miercuri si joi dezbateri in comisiile de specialitate, vineri si sambata activitati in circumscriptii). Totodata, mi-as dori ca toti parlamentarii sa respecte institutia Parlamentului si sa nu-i mai apuce scormonitul prin cosurile de gunoi sau somnul ratiunii", spune Bode.

Deputatul PMP Balint nu vorbeste
de politica in Saptamana Mare

Deputatul PMP Salaj, Liviu Balint n-a vrut sa discute subiectul. "Ma abtin de la comentarii, pentru ca suntem in Saptamana Mare si nu mi se pare normal sa vorbim despre politica, cand toata lumea se pregateste de "nvierea Domnului", spune Balint.

Senatorul Pop spune ca nu ne aude

Senatorul PSD Salaj Pop Gheorghe a raspuns la telefon, dar a inchis, motivand ca nu stie cu cine vorbeste, pentru ca nu are semnal bun la telefon.

Deputatul Iuliu Nosa spune
ca respecta actualul regulament

"Avem un regulament foarte clar de functionare la Parlament, pe care ar trebui sa il respecte fiecare parlamentar. Consider ca nu este bine sa incercam sa tot modificam si ce functioneaza, mai bine sau mai putin bine. Noi, grupul parlamentar PSD respectam si voi respecta actualul regulament de functionare valabil in acest moment si nu voi vota acest proiect", spune Nosa.

Deputatul Seres Denes... nu-i

Deputatul UDMR Salaj, Seres Denes, nu ne-a raspuns ieri deloc la telefon.

COMENTARII

  1. Lung Cristian - singurul parlamentar adevarat din Salaj, restulprofitori, Zalaul pierde mult ca nu l-a ales primar, Acum PSD, a fost PNL deci fostul USL continua in Salaj.

  2. In penurie de idei si popularitate Nicusor vrea la munca, in conditiile in care nici la sedintele primariei Bucuresti consilierii USR paqrticipa din an in pasti! bai, demagogule,sictir!

  3. Da, intradevar senatorul Lungu este singurul din Salam care a avut o atitudine corecta pe acest subiect si respecta misiunea pt care a fost votat, Mult succes in continuare!( sa fim atenți la activitatea acestuia in continuare, sa vedem daca este praf in ochi sau adevăr)

  4. Nu raspunde militianul-senator? Sunati-o pe marea inspectoare Pop Maria, sotia lui s-o intrebati de ce trage atatea sfori pentru a pune pe posturi numai pesedisti!

  5. Bună iniţiativa USR de a anula pensiile speciale ale parlamentarilor. Din păcate nu are nici măcar sprijinul celor din opoziţie. Aţi văzut cum a sărit imediat

  6. Cei ce doar se uita la mascaricii de la USR, fara sa-i si asculte, nu e intreg la cap si trebuie urgent consultati, pentru a se stabili unde le e locul, de regula, la balamuc.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.