Din lumea arbitrilor salajeni

0
337


Ne amintim de faptul ca inainte de 1989 prin ziarul judetean Nazuinta apareau toate rezultatele Diviziei C-actual Liga a III-a, din toate cele 12 serii, precum si rezultatele celor trei serii din Divizia B-actual Liga II-a.
Toate aceste rezultate apareau in caseta ziarului exact, la timp, fara celularele si sit-urile “complexe”de azi ,de la echipe de staif.

Arbitru, comentator, formator arbitri

Fostul diriginte al Oficiului Postal Zalau, Nicolae Danciu era cel care furniza rezultatele din seria a III-a Divizia B si chiar comenta meciurile din zona , la Radio Cluj. In trecut a fost si arbitru FRF, cunoscand toate tertipurile fotbalistice. Actualmente Nicu Danciu este observator AJF Salaj si un om care se implica in multe actiuni fotbalistice pe partea de instruire si predare cunostinte la tinerii arbitri din cadrul CJA Salaj.
“Nu stiu daca se va termina acest retur la fotbal,” spunea Danciu la o sedinta comuna cu arbitrii si stafful fotbalistic complet al AJF Salaj din data de 13 martie 2020, afirmatie valabila si azi in iulie 2020 cand fotbalul amator a fost inghetat de pandemie.

Penurie de arbitri in Salaj

An de an sunt tot mai slabe inscrierile pentru Scoala de Arbitri din cadrul Comisiei Judetene a Arbitrilor din Salaj aflata sub obladuirea Asociatiei Judetene de Fotbal Salaj. Nu mai vin arbitri din zona liceelor, cei din zona gimnaziala din ultimul an sunt elevi inca iar lumea fotbalistica din Salaj este , cum altfel, ca si peste tot in Romania.Dar pe langa toate acestea este vorba de munca, seriozitate, pasiune pentru meseria de arbitru.
“Nu mai este ceea ce a fost inainte, nu mai dau copilul la arbitri, a fost la juniori la un club, nu mai are continuitate in fotbal, carte si meserie “, spune un parinte din Zalau,care ducea copilul la meciuri la Treznea.

Si totusi, se continua

Retragerea arbitrilor de Liga I-a, Gabriel Barjac, in fapt Presedintele CJA Salaj si Paul Unimatan a adus fotbalul salajean din punct de vedere al prezentei numerice a arbitrilor la o cota medie pe tara. Astfel , din Salaj, raman in plan central urmatorii :

Fotbal Liga I-a- , Tunyogi Ferencz- Zalau-, arbitru asistent Liga I.

Fotbal Liga a III-a, Ladar Razvan, Simleu Silvaniei, arbitru Liga III.
Fotbal Liga III-a, Rosu Catalin-Var, actual Cluj, arbitru Liga III.
Fotbal Liga III-a, Szabo Krisztina, Criseni, arbitru Liga III.

Asistenti fotbal liga a III-a suntr urmatorii, aflati in evidenta FRF-CCA:
Corb Sergiu Paul- Zalau, Cozorici Ioan Zalau, Duma Sergiu Zalau, Seiche Flaviu Lazar- Sanmihaiu Almasului, Turian Alexandru Zalau.

Arbitri juniori republicani :
Mihailescu Cristian Florin si Morar Catalin Sergiu , din Zalau.

Asistenti Juniori Republicani:
Argyelan Calin- Suplacu de Barcau, Birjac Stefan- Pausa, Demian Alin- Letca, Iancau Adrian Ioan- Dersida, Morar Andrei- Zalau, Pop Alin-Zalau.

Si totusi, in conditiile date, activitatea cu arbitrii se continua, cursurile noii scoli vor incepe si vor aduce o noua atitudine si implicare a tuturor !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here