SondajRSS Feed

Din culisele Zilelor Zalăului

4 August 2015

Trei zile și trei nopți a durat distracția la cea de-a XVIII-a ediție a celui mai mare eveniment din Sălaj, Zilele Zalăului. Spectacolul a fost unul desăvârșit. Organizatorii estimează o prezență de peste 50.000 de persoane. Doar la concertul legendarei trupe Smokie de duminică seara au fost peste 25.000 de oameni.

Cerșetorii au stricat cheful zălăuanilor

Unul dintre cele mai neplăcute aspecte care ne-au stresat pe toată durata festivalului a fost prezența masivă a cerșetorilor. În mare parte au venit din Ortelec, Românași. Nu-i vorbă, avea și Zalăul oricum destui. “n orice caz, și-au unit forțele și e puțin probabil ca vreun participant la Zilele Zalăului să fi scăpat fără să fie luat la rost insistent pentru o "donație". Cine nu a dat a fost blestemat. Cine a dat, a trebuit să facă față valului, pentru că "colegii" celui care a primit s-au sesizat imediat unde-i o mână largă. Și toată lumea s-a plâns că, din cauza cerșetorilor, nu a putut mânca în tihnă micii și grătarele, pe care deja dăduseră destui bani, pentru că au fost prețuri piperate tare.
Dacă în zilelele obișnuite de muncă cerșetorii strâng pe zi aproximativ 200 - 300 de lei, cine știe câte mii de lei au avut în buzunar după o zi de festival. A fost vad, nu glumă.
Poliția Locală, așa cum deja ne-a obișnuit, nu a putut să facă nimic ca să-i oprească pe cerșetori, o prezență permanentă în decorul din centrul Zalăului.

20 de tone de gunoi adunat numai după concertul Smokie

Un alt aspect neplăcut a fost mizeria și mirosul neplăcut, atât din timpul sărbătorii, cât și după. Toaletele amplasate de ocazie în locuri "strategice" din Zalău nu au făcut față. În ultima zi de festival trebuia să te ții de nas dacă traversai una din zonele cu toalete.
Paul Maghiu, purtătorul de cuvânt al Citadin, ne-a spus că doar duminică noaptea, după concertul Smokie, s-au strâns de pe stradă 20 de tone de gunoi. Estimările arată că alte zeci de tone de gunoi au fost transportate de AVE pentru că fiecare comerciant trebuia să aibă contract cu firma de salubrizare pentru curățarea spațiului ocupat.
În zorii zilei de ieri, 30 de muncitori de la Citadin au curățat platoul de marmură din fața Prefecturii Sălaj și Bulevardul Mihai Viteazu cu apă și detergent ca să elimine mirosu greu impregnat în asfalt.

Vitrine frigorifice "abandonate" pe bulevard

Urmele marii sărbători au rămas vizibile până la amiaza zilei de ier. Câteva vitrine frigorifice păreau abandonate pe bulevard. Comercianții nu au putut căra totul atât de repede, așa că pe parursul zilei de ieri își adunau unul câte unul "frigiderele" de pe trotuarele din centrul orașului. Una dintre vitrine stătea "de pază" la trecerea de pietoni de lângă Ceas. Altele patru erau așezate în șir indian lângă clădirea poștei de pe platou. Alte vitrine au fost strânse și duse mai apoi în parcarea de pe bulevard, unde au fost din nou uitate, spre necazul șoferilor care se chinuiau să găsească un loc de parcare, pe lângă "bolizii" cu nume de apă minerală pe ei.

Din culisele  Zilelor Zalăului

Smokie a făcut spectacol pentru 25.000 de fani

Concertul Smokie a fost unul desăvârșit. 25.000 de iubitori ai muzicii bune au ascultat live celebrele hituri "Alice" sau "Oh Carol". Au dansat și s-au distrat pe cinste. În deschiderea concertului Smokie au urcat pe scenă Mateo și cei de la Proconsul, care, după ce au concertat preț de o oră, au insistat să se fotografieze cu legendele de la Smokie. Puțin după ora 22.00, a început concertul Smokie. Publicul a fost în extaz de la primul acord al chitărilor și de la prima bătaie de tobă. Au strigat minute în șir numele trupei, până când membrii acesteia au încins atmosfera. Smokie a invitat publicul la dans, iar zălăuanii nu au refuzat. Ba mai mult, vocile unui cor de 25.000 de oameni prezenți la spectacol s-au auzit până departe. La finalul concertului, toboșarul Steve Pennell a fluturat minute în șir steagul României.
Postările membrilor trupei Smokie de pe Facebook despre evenimentul din Zalău au făcut înconjurul lumii. Au primit mii de like-uri și sute de comentarii în toate limbile pământului. Evenimentul oganizat de brandul Spice Events în colaborare cu Primăria Zalău s-a încheiat cu un foc de artificii spectaculos.

Emoții mari în legătură cu sosirea trupei Smokie la Zalău

Organizatorii de la Spice Events au pregătit Zilele Zalăului timp de patru luni. 30 de oameni au muncit în tot acest timp ca evenimentul să iasă așa cum trebuie. Un moment greu a fost joi, când cei de la Smokie au anunțat că aeroportul din Oslo este blocat. Sebastian Hedea, managerul Spice Events, spune că au fost emoții mari în legătură cu sosirea la timp la Zalău. "Smokie au anunțat că nu mai știu cum vor ajunge la Zalău. Apoi a căzut telefonia și netul. Am trăit clipe grele, dar într-un final a ajuns și Smokie la Zalău", ne spune Hedea.
Cei cinci grei ai formației Smokie au fost aduși la scenă de un microbuz. Au fost păziți de o firmă de pază care i-a ajutat să intre prin spatele Casei de Cultură a Sindicatelor și să ajungă lângă scenă, pentru a evita mulțimea. S-au relaxat înainte de concert la un pahar de vin. Toboșarul Steve Pennell a fost primul care a ieșit lângă scenă pentru a-i asculta pe cei de la Proconsul. Rând pe rând au ieșit toți membrii Smokie lângă scenă. Chitaristul Terry Uttley a spart, din greșeală un pahar de vin chiar înainte de a intra pe scenă.
După concert, membrii Smokie nu au dat niciun autograf. Au băut doar un pahar de bere, au mâncat o pizza de Zalău și au fugit spre hotel. Au motivat spunând că își doresc să doarmă măcar două ore, pentru că la ora 3.00 trebuiau să plece spre Cluj.

 

 

Vizualizari 2198
Comentarii articol

>

in 4 August 2015 8:48

cu 2 aminitiri am ramas in minte: preturile umflate la produse/servicii de proasta calitate si a doua chestier a fost - lipsa cosurilor de gunoi ! umblam ca besmeticul sa arunc ceva la gunoi si nu gaseam un tomberon. Pana acuma nu am observant ce departe sunt mutate tomberoanele unele de altele. Puteau monta cel putin inca o suta temporar si tot nu erau de ajuns.

>

in 4 August 2015 8:49

Ar trebui sa ne intrebam:oare pt ce sunt platiti politia locala.adica foşti gardieni publici?!mare branza nu fac.

>

in 4 August 2015 10:24

La sedintele tehnice de organizare a evenimentului ,politiei locale I s-au atribuit responsabilitati in inchiderea circulatiei,protejarea punctelor de acces in perimetru si sprinirea directiei patrimoniu in amplasarea comerciantilor. Ordinea publica, inclusive cersetorii au fost responsabilitatea JANDARMILOR!Numai ca ziarul asta se situeaza intr/o pozitie vehementa constanta a politiei locale, desi articolele sint intr/o totala necunostinta de cauza!

>

in 4 August 2015 10:55

VA LAUDATI CU SMOKIE SA PUTETI JUSTIFICA GRAMADA DE BANI PE CARE A-TI DAT-O PENTRU EI ; NU AVETI NOTIUNEA MULTIMII DE OAMENI;NIMIC NU VA CONVINGE SA TERMINATI CU ACESTE ZILE ALE ZALAULUI; DAR NOI CELE CATEVA MII DE LOCATARI (BLOCURILE POSTA, GALERII, A 96 ,C1, PASAJ, CASA DE CULTURA, BULEVARDUL PINA LA PERLA,SI IMPREJURIMI, MIZERIE, MIROS ZGOMOTE PINA LA 5 DIMINEATA 3 NOPTI LA RAND, CINE LE VEDE SI PE CINE INTERESEAZA CAND PRIMARUL NOSTRU PRIVESTE NUMAI IN SUS - NE LEGAM DE EL ,CA EL CONDUCE ACEST ORAS CARE NUMAI BINE I-A FACUT SI I-A ADUS!!!!NE ESTE RUSINE CU EL!!!

>

in 4 August 2015 11:14

Nu mai jigniti gardienii , pardon politia locala- o sa se supere si o sa-si dea demisia!

>

in 4 August 2015 12:04

pe astia care se plang nu -I inteleg de ce au mers acolo , deoarece se stia ce adduce aceasta manifestare.Tot plangeti dar mergeti buluc toti.Daca nu va placea sunt convins ca stateati acasa sau mergeati in alta parte.Asadar hai sa nu mai fim ipocriti .

>

in 4 August 2015 13:08

Ce ai vrea sa faci cu timpul tau liber? Iti oferim o modalitate de a-l valorifica, la propriu. Poti intra intr-un sistem probat, eficient si functional, unde nu ai norma de lucru si nu semnezi condica de prezenta. Nu trebuie nici macar sa construiesti o retea. Daca doresti detalii, cere la adresa de email: delgeobvro@gmail.com

Concerul desavarsit !!!??>

in 4 August 2015 13:44

Cei care-au crescut, si-au facut adolescenta in anii '70 si '80 cu AC/DC, Pink Floyd, Dire Straits, Smokie, stc. stiu ca Smokie fara Chris Norman e ceva ca sarmalele fara sare si piper, o comparatie pe intelesul tuturor..Totusi,langa un mic si-o bere, la Zalau, Smokie n-a sunat prea rau.

>

in 4 August 2015 14:21

25000 de oameni? de unde ia-ți scos? mai exagerați mult..

>

in 4 August 2015 14:33

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: nicoleta_rosnovat@yahoo.com

Stop cautarilor!>

in 4 August 2015 16:11

Stop cautarilor! Este timpul acum sa va opriti din a mai cauta cine stie ce oferte asa-zis serioase de castigat bani! Noi va oferim o modalitate noua, eficienta, probata si extrem de serioasa prin care sa va completati in timpul liber castigurile. Cereti acum detalii cu textul "info" la adresa de email: cosminstoica2015@yahoo.com

>

in 4 August 2015 16:49

chitărilor????Mai

Posibilitate de castig>

in 5 August 2015 0:07

Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: anca.fizesan@yahoo.com

rXWZDKSiJvXcHUKQ>

in 18 Octombrie 2015 11:54

sX3QFY Thanks-a-mundo for the post.Really looking forward to read more. Awesome.

LpbCKBoQZgp>

in 1 Ianuarie 2016 9:44

guHaOT

wchXzeZQglOVBzGiF>

in 31 Martie 2016 16:38

dcED8Y That explains why absolutely no one is mentioning watch and therefore what one ought to begin doing today.

cZvxGEYTUMQxJlQ>

in 6 Aprilie 2016 14:44

a2sK4b You are my inhalation, I have few blogs and occasionally run out from brand . Truth springs from argument amongst friends. by David Hume.

euOmDqNBpzPZMRqIRdJ>

in 16 Mai 2016 0:05

gJojXh You ought to take part in a contest for among the most effective blogs on the web. I will suggest this internet website!

qEXZSLfrMbYuNBYb>

in 6 Iulie 2016 4:25

IQTGqe You have mentioned very interesting points ! ps decent site. We simply rob ourselves when we make presents to the dead. by Publilius Syrus.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.