SondajRSS Feed

Examen de titularizare in invatamant spune multe despre calitatea profesorilor salajeni

Din cei 368 de profesori cu pretentii la un post asigurat, 41 au fugit din examen cand au vazut subiectele

14 Iulie 2017

Miercuri a avut loc la Liceul Pedagogic "Gheorghe Sincai" din Zalau concursul de titularizare a profesorilor in invatamant, adica pentru ocuparea posturilor didactice, catedre declarate vacante, dar si catedre rezervate in invatamanul preuniversitar. Catedrele rezervate sunt pentru directori si pentru cadrele didactice gravide. 

De fapt, a te titulariza in invatamant inseama a fi confirmat intr-un post detinut pana atunci numai ca suplinitor. Sunt cadre didactice care s-au titularizat pe anumite posturi din anumite localitati indepartate de domiciliu care nu au functionat nici un an pe postul de titular, ci au fost detasate la fiecare inceput de an scolar.
Dar sa revenim la concursul de miercuri. Potrivit informatiilor primite de la Inspectoratul Scolar Judetean, in judetul Salaj s-au inscris la acest concurs 368 de candidati, dintre care 41 nu s-au prezentat, iar 41 s-au retras din concurs. “n final, au ramas 281 de cadre didactice. Cei 41 care s-au retras din concurs au avut teama ca nestiind subiectul vor lua o nota sub 5 si atunci li se anuleaza toate notele primite in anii anteriori.
Exista 63 de posturi in invatamant vaca

Din cei 368 de profesori cu pretentii la un post asigurat, 41 au fugit  din examen cand au vazut subiectele
nte pe perioada nedeterminata si peste 100 de posturi vacante rezervate. Cadrele didactice care nu obtin la proba scrisa minimum nota 7 nu se pot titulariza pe perioada nedeterminata. Ele pot preda timp de un an pe catedrele rezervate ca profesor suplinitor calificat.
Lucrarile de la concurs au fost trimise in cursul zilei de miercuri la Centrele de Evaluare din tara. Primele rezultate vor fi afiaate in data de 18 iulie 2017, iar eventualele contestatii vor fi inregistrate la Inspectoratul Scolar Judetean Salaj si transmise catre Comisiile dee Evaluare in zilele de 18 si 19 iulie. Solutionarea contestatiilor va vea loc in perioada 20 - 24 iulie, urmand ca rezultatele finale sa devina publice in ziua de 25 iulie.

Vizualizari 3818
Comentarii articol

>

in 14 Iulie 2017 8:00

Neprezentarea sau fuga de la un examen la care te-ai inscris de bunăvoie şi nesilit inseamna neseriozitate, lipsă de respect şi responsabilitate, ceea ce transmit aceşti indivizi şi generațiilor pe care ar trebui să

>

in 14 Iulie 2017 8:30

DA de ce nu spuneti clar cate posturi sunt pt titularizare nu mai tot dati cu determinata si nedeterminata spuneti clar sun 50 de posturi pt titularizare ca nu le scot la concurs inspectoratul asta e alceva.Legislatia a lasat loc ca maistri soferi etc sa ajunga mai profesori verificati la api .Concursurile ar trebui organizate alfel la scolile respective unde sunt scoase la titularizare nu toate la gramada.

>

in 14 Iulie 2017 10:37

Atata e un univers de pareri si opinii situatia invatamantului incat afli orice citind ziarele, mai putin realitatea. Asa de mult ii place presei sa dea in invatamant si in profesori, dar nimeni nu stie din afara din ce motive se intampla cum se intampla. Invatamantul e subiect de discutie intre profesori asa cum e medicina intre doctori.

>

in 14 Iulie 2017 10:38

Varga strikes again!

Vai de posteriorul dumitale>

in 14 Iulie 2017 10:42

Domnule Varga, sunteți tendențios, ca să mă exprim elegant. Vă bănuiesc și de prostie și frustrare, dar asta-i altă poveste. Veșnic matale ai ceva cu profesorii. ASTA spune multe despre persoana dumitale, nu că niște profesori nu s-au prezentat, nu s-au prezentat fiindcă au dreptul acesta legal, de a nu se prezenta sau de a ieși din sală, dacă cred că nota obținută anterior este mai bună dec

>

in 14 Iulie 2017 10:42

dar inspectoarea SOUCA nu a fugit care anul trecut a luat nota de corigenta si a continuat pe post in continuare ore unde esti doamne cu asa hal de inspectori doar dreptul va intereseaza

Vai de posteriorul dumitale II>

in 14 Iulie 2017 10:42

Apoi, diacriticele chiar nu contează pentru un om de litere ca Dvs? De fapt, afară de unde ați citat (fără ghilimele) comunicatul ISJ-ul, ați cam dat-o-n bară. Ați dat titularizării o definiție puerilă, de parcă ar fi necesar să fi ocupat un post ca suplinitor, pentru a te putea titulariza pe el. Aștept să ne dezvăluiți

Coco>

in 14 Iulie 2017 10:55

Domnul ziarist cam are dreptate , jumatate din angajatii sistemului de invatamant sunt slab pregatiti si fara aptitudini pedagogice (de aceea cel de la 10:37 nu vrea transparenta pentru a nu se sti exact de catre ceilalti cetateni cat de slab pregatiti sunt ) .

pt. Coco>

in 14 Iulie 2017 12:15

Iti dau dreptate 100%.Nu mai departe Inspectoratul Scolar la a carui conducere stim cine este si ce "buna "pregatire are .Cum ii turcul ii si pistolul ,mai multe nu sunt de spus.Desigur ,nu generalizez ,sunt foarte multi profesori bine pregatiti dar sunt si "multe uscaturi" care nu prea ar avea ce cauta in sistemul de invatamant.

>

in 14 Iulie 2017 12:39

Pe Jecan de la CNS( fara resoect ca profesor) ar trebui sa-l examinati din punct de vedere etic , pana nu-l cauta procurorii.

Alegerea cea mai bună pentru tine!>

in 14 Iulie 2017 16:38

Castigi online la domiciliu, usor si nou. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

>

in 14 Iulie 2017 18:00

Asa profesori asa elevi...sunt profesori buni ca si elevi si viceversa....asta e viata.ceea ce este ingrijator e ca i au atatea mini vacante ,zile de sarbatoare.etc....si nu mai au timp sa parcurga programa scolara....

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 14 Iulie 2017 18:36

Oferim lucru pe net exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 15 Iulie 2017 20:01

"Examen de titularizare in invatamant spune multe..." despre autorul articolului.

>

in 15 Iulie 2017 20:48

Concursul de Titularizare este foarte dificil,

>

in 15 Iulie 2017 23:47

Pop Maria Luci, cea mai mare profesoara din Salaj, cum s-a titularizat? Unde s-a titularizat aceasta femeie care nu s-a remarcat prin nimic? Ce elevi au evidentiat-o ca buna profesoara? Ce medaliati olimpici are la disciplina numita fizica? Cine a auzit de ea, in afara de Ciunt si Marc, familii cu care ea merge in concedii anual(Grecia,Cipru etc)?

>

in 15 Iulie 2017 23:51

D-LE CE COMENTEZI MAI SUS, CIUNT SI MARC I-AU SPUS SOTIEI SENATORULUI MILITIAN SA-SI FACA O ECHIPA AIDOMA EI CARE S-I AJUTE IN CAMOANIA ELECTORALA. ATAT SI NIMIC MAI MULT!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.