Dezinfecție generală la Crișeni, după ce localitatea a fost plasată în carantină

1
633

Localitatea Crișeni a intrat luni dimineața, la ora 05.00, în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, din cauza incidenței cazurilor de coronavirus în rândul locuitorilor.

Sunt 37 de cazuri confirmate în localitatea Crișeni, 2 cazuri în satul Gîrceiu, niciun caz în satul Cristur, spune primarul comunei, Călin Morar. Localitățile Gîrceiu și Cristur nu vor fi carantinate, a precizat edilul.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, primaria Crișeni pune la dispoziția cetățenilor din comună model de declarație pe propria răspundere, iar luni, 16 noiembrie, și joi, 19 noiembrie, sunt programate acțiuni de clorinare pe toate străzile publice și private, în instituțiile publice, incintele bisericilor, capele mortuare, parcuri și alte locuri care aparțin de domeniul public, a anunțat primarul Călin Morar pe pagina sa de Facebook.

În urma analizei de risc epidemiologic realizată de Directia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în weekend a fost inițiată procedura de carantinare a localității Crișeni, rata infectărilor cu covid-19 fiind de 11,46 la 1.000 de locuitori.

În aceste moment, în carantină se mai află orașele Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei.

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce organizatia mondiala a sanatatii a spus in repetate randuri ca dezinfectia pe domeniul public este ineficienta, tantalaii astia de primari continua sa o practice. Rolul presei nu era cumva sa atraga atentia conducatorilor asupra acestor aspecte? sau si de la asta se primesc „atentii” si va faceti ca ploua?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.