SondajRSS Feed

Inflatia a ajuns la 5,2 la suta - recordul ultimilor cinci ani

Devalorizarea leului micsoreaza la loc salariile marite si le face minuscule pe cele ramase nemajorate

15 Mai 2018

Inflatia, cauzata de media generala a scumpirilor, a urcat în luna aprilie 2018 la 5,2% fata de aprilie 2017, înregistrând un record al ultimilor 5 ani, arata datele comunicate ieri de Institutul National de Statistica (INS). O rata anuala a inflatiei de 5,2% nu a mai fost consemnata din luna aprilie a anului 2013. 

Cresterile anualizate de preturi au fost, în aprilie, de 4% la marfurile alimentare, de 7,2% la marfuri nealimentare si de 2,8% la servicii.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a explicat ca majorarea salariilor este inevitabila, dar se va reflecta în preturi.
„Nu cred ca cineva mai poate opri cresterile de salarii în România, putem doar sa le temperam. Banca Nationala nu se împotriveste cresterilor de salarii, dar cerem de fiecare data atentie si iar atentie (…) trebuie sa fim atenti, ca majorarile de salarii, create de tensiunile de pe piata muncii, se vor reflecta mai devreme sau mai târziu în preturi”, a spus saptamana trecuta Mugur Isarescu, la conferinta de prezentare a Raportului asupra inflatiei pe trimestrul I 2018.

Nivelul de trai intra la apa,
salariile majorate isi pierd valoarea

Ca urmare a datelor publicate de INS, purtatorul de cuvânt al PNL, Ionel Danca, a afirmat ieri ca "propaganda" presedintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la cresterea puterii de cumparare si la situatia economica din România este demontata de inflatia record de 5,2%.
"Inflatia a ajuns în aprilie la 5,2% si bate record dupa record! Este cea mai mare inflatie din ultimii cinci ani din România si cea mai mare rata de crestere a preturilor din Uniunea Europeana. Asta înseamna ca românii platesc tot mai scump factura unei guvernari populiste si mincinoase. Propaganda lui Dragnea cu cresterea puterii de cumparare este demontata, iata, de cifrele oficiale care arata ca produsele se scumpesc alarmant de la o luna la alta. Practic, cei care a

Devalorizarea leului micsoreaza  la loc salariile marite si le face  minuscule pe cele ramase nemajorate
u primit din pix mai multi bani la salariu sau pensie, simt acum la buzunar, cum banii lor nu mai au aceeasi valoare", a transmis Ionel Danca, într-o postare pe Facebook.

Inflatia nu face diferente
intre bugetari si privati

"Iar inflatia nu face diferente între bugetari si privati, ori între cei carora li s-au majorat salariile si cei carora nu le-au crescut veniturile. Loveste în toti, chiar mai tare în cazul celor cu venituri mai mici, în cei cu salariu minim, în pensionari sau în cei carora nu le-au crescut salariile. Liviu Dragnea trebuie sa înceteze sa mai vânda gogosi cu cresterea puterii de cumparare si sa opreasca imediat politicile economice catastrofale care dau cu o mâna si iau cu doua din buzunarele românilor", a mai spus Danca.

Creste si ROBOR constant, muscand
din salariile romanilor cu credite

Indicele ROBOR la 3 luni, în functie de care se calculeaza costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabila, a crescut ieri la 2,75%, de la 2,74% vineri, informeaza BNR.
La începutul saptamânii trecute indicele la 3 luni era 2,54%, a crescut pâna joi la 2,75%, iar vineri a facut un pas înapoi, la 2,74%.
ROBOR reprezinta rata medie a dobânzii la care bancile românesti se împrumuta între ele în lei. Indicele se stabileste zilnic ca medie aritmetica a cotatiilor practicate de 10 banci selectate de Banca Nationala.

Vizualizari 1504
Comentarii articol

>

in 15 Mai 2018 8:09

lasa ,salariile bugetarilor si a celor din sanatate chiar daca se maresc preturilor sunt tot mult peste nevoi,sunt pentru imbuibare,pe cand noi ceilalti si in special pensionarii simtim cu adevarat aceasta marire de preturi,rusine sa va fie celor care ati decis aceste anomalii

>

in 15 Mai 2018 8:47

La ce fain prim-ministru avem... Ajungem la situatia din anii '50 cand prostul satului a fost pus sef peste toate ca sa poata fi controlat de partid! Daca mai stau astia mult la guvernare va fi si mai rau!

>

in 15 Mai 2018 8:50

Dare-ar dracu in toti votantii psd ca ne duc la sapa de lemn pe toti !

>

in 15 Mai 2018 12:06

Va place voua pensionarilor care de atatia ani mentineti prin votul vostru acesti ticalosi nesimtiti la putere ca punctul de pensie ajunge cat de repede doar cat jumatate din salariul minim pe economie?! Asta datorita prostiei din capetele voastre de a crede promisiunile acestor distrugatori de tara, mai naivi decat prescolarii!!!

>

in 15 Mai 2018 15:56

Acesta este rezultatul protestelor pentru creșteri salariale a putoriilor de la buget și a salariilor umflate peste noapte!! Sunteți mulțumuți de rezultat??? Celor de la privat vã urez "Sã trãiți bine".... dacã puteți!

Dragoste >

in 15 Mai 2018 19:29

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com

>

in 15 Mai 2018 20:57

femeie,vezi ti de treburile tale ,nu avem nevoie de reclama satanei,ai priceput?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.