Detinutii vor putea sa-si plateasca zile libere renuntand la plata pentru munca prestata

4
964

 

Detinutii vor putea  sa-si plateasca zile libere renuntand la plata pentru munca prestata

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat ieri un amendament la Legea privind executarea pedepselor, care prevede ca detinutii pot "cumpara" zile libere daca renunta la remuneratie, în cazul în care au desfasurat o munca remunerata.
Amendamentul a fost propus de doi deputati UDMR si prevede ca, daca persoana condamnata renunta la 40 la suta din remuneratie în favoarea penitenciarului, munca se considera a fi neremunerata si zilele executate pentru pentru zilele de munca prestate se calculeaza potrivit art. 96 alin. 1 lit. b), care stipuleaza ca în cazul în care se presteaza o munca neremunerata, se considera 3 zile executate pentru 2 zile de munca (fata de 4 la 3, cât se prevede acum), ceea ce echivaleaza cu un plus de 5 zile pe luna.
Deputatii juristi au mai adoptat si un alt amendament, propus tot de deputatii UDMR Marton Arpad si Ambrus Izabella, care prevede ca în cazul în care se presteaza o munca remunerata, se considera 4 zile executate pentru 3 zile de munca (fata de 5 la 4, cât se prevede acum), si care echivaleaza cu un plus de 2,5 zile pe luna.
O alta prevedere stipuleaza ca în cazul în care munca este prestata pe timpul noptii, se considera 2 zile executate pentru o noapte de munca stop_coloana (fata de 3 la 2 cât se prevede acum), si care echivaleaza cu un plus de 15 zile pe luna.

Detinutii vor avea telefon
in camere si putea vorbi
fara a mai fi supravegheati

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a admis ieri si un amendament la Legea privind executarea pedepselor prin care au stabilit ca detinutii sa efectueze convorbiri telefonice de la telefoanele publice instalate în penitenciare fara a mai fi supravegheati vizual, ca pâna acum.
Motivatia amendamentului este intentia Administratiei Nationale a Penitenciarelor de a introduce, pe viitor, posturi telefonice în camerele de detentie, iar supravegherea ar vizuala a convorbirilor ar insemna personal suplimentar in penitenciare. "Ar însemna ca în fiecare camera sa fie câte un pândar", a sintetizat presedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea. Amendamentul a fost adoptat cu unanimitate de voturi. 

 

 

COMENTARII

  1. Doar politicienii si altii din alte domenii care comit ilegalitati sunt interesati de conditiile condamnatilor fiindca ei sunt borfasi si pot ajunge oricand dupa gratii si vor vrea confort ca la hotel. Eu sunt un om corect care vreau ca viata din puscarii sa fie cat mai grea!

  2. Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.