Desfiintarea pensiilor parlamentare, amanata

0
449

Deputatii si senatorii nu renunta usor la drepturile obtinute

Conducerea celor doua camere ale Parlamentului a decis joi dimineata sa scoata de pe ordinea de zi a plenului reunit initiativa USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 si 13.000 de lei în functie de numarul de mandate. Aproape 800 de fosti parlamentari primesc pensie speciala.
Miercuri, Camera Deputatilor, în calitate de for decizional, a votat impozitarea tuturor pensiilor speciale cu pâna la 85%. Au fost 307 voturi pentru si un vot împotriva.
Salajul are sase parlamentari: deputatii Iuliu Nosa (PSD), Lucian Bode (PNL), Seres Denes (UDMR), Liviu Balint( independent) si senatorii Gheorghe Pop (PSD) si Cristian Lungu (PMP).

Parerea parlamentarilor salajeni, Seres Denes (UDMR), Cristian Lungu (PMP), Gheorghe Pop (PSD)

“Noi am primii inainte sa vina USR, acum doi ani si jumatate, am propus eliminarea pensiilor speciale, eu le-am spus celor de la USR sa lase la o parte magistratii si militarii din impozitarea pensiilor speciale, pentru ca in primul caz, ataca justitia, in momentul in care impozitezi magistratilor pensiile automat slabesti magistratii care sunt supusi unor presiuni financiare daca nu au la finalul vietii pensii. In cazul militarilor nu e moral sa-i impozitezi pe acesti oameni, ei au un alt statut in societate, merg prin teatre de operatiuni de razboi, apara tara, daca d`nsii ar lasa la o parte militarii si magistratii ar fi o propunere legislativa foarte buna”, a declarat Cristian Lungu, senator PMP.

“Noi avem un proiect de lege de un an si ceva de zile, din timpul lui Liviu Dragnea, care a fost initiat de niste colegi de-ai nostri, vis-a-vis de chestiunea aceasta noi avem proiectul privind impozitarea progresiva si desfintarea pensiilor speciale, nu stiu motivul pentru care nu s-a introdus pe ordinea de zi p`na in momentul acesta. Acum s-a ajuns la o solutie intre toti liderii partidelor politice”, a precizat Gheorghe Pop, senator PSD.

“S-a discutat in cursul zilei de ieri in Camera Deputatilor, proiectul privind impozitarea tuturor pensiilor speciale, noi am agreat aceasta idee, se pare ca si parlamentul,” a declarat Seres Denes, deputat UDMR.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here