Deseurile din Simleu, plimbate la Jibou

1
453

 

Deseurile din Simleu, plimbate la Jibou
Depozitul din Simleu, inchis cu cinci luni mai devreme

Controversele iscate pe marginea termenului de inchidere a depozitului de deseuri de la Simleu, care era cand 16 iulie, cand 31 decembrie 2009 (in functie de zi, dar si de autoritatea de mediu chestionata pe aceasta tema), au avut darul de a zapaci conducerea primariei din orasul de sub Magura, care a decis sa ia de bun termenul de 16 iulie. Asta numai cu cateva zile inainte ca autoritatile competente in protectia mediului sa ajunga la un consens si sa decida ca, de fapt, termenul pentru inchiderea gropii ar fi 31 decembrie.

Simleuanii nu platesc in plus

"In prima faza, noi stiam ca termenul este 31 decembrie, dupa care am fost anuntati ca trebuie sa inchidem in 16 iulie, in acelasi timp cu depozitele din rural, asa ca ne-am conformat" - ne-a declarat primarul Simleului, Septimiu Turcas. Potrivit edilului, solutia adoptata pentru moment in aceasta situatie (in care deseurile generate in oras nu mai pot fi depozitate la fosta groapa) este transportarea deseurilor la depozitul de la Simleu. In perspectiva, insa, primarul intentioneaza sa incheie un contract cu firma AVE, care administreaza depozitul de la Criseni, contract prin care deseurile de la Simleu sa poata fi depozitate aici (fiind semnificativ mai aproape decat la Jibou). In ambele variante, Primaria Simleu si firma care asigura serviciile de salubrizare in oras vor suporta, cel putin pentru o perioada, costurile suplimentare impuse de transportul si depozitarea in alta locatie a deseurilor, astfel incat populatia sa nu plateasca mai mult - a mai precizat Turcas.

Amenintare pentru Balta Cehei

Inchiderea depozitului de deseuri de la Simleu este o masura impusa de Comisia Europeana din cauza situarii acestuia in imediata apropiere a Ariei Naturale Protejate Balta Cehei. Orice extindere a depozitului, iminenta in conditiile acumularii deseurilor, ar duce, potrivit autoritatilor de mediu, la afectarea ariei protejate.

 

 

COMENTARII

  1. SI DIN NUSFALAU SI IP ADICA TOATA ZONA A BARCAULUI SUNT DUSE DE CATRE FIRMA SC AVE CAM ASA CEVA LA ZALAU DANSII AU CASTIGAT LICITATIA LA NIVEL DE JUDET SI CELE DOUA MASINI CUMPARATE NOI LA NUSFALAU STAU SA RUGINEASCA TRAIASCA AVE

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.