Deputatii nu doresc sa avem penali in functii publice

1
189

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României a primit 295 de voturi favorabile

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, 14 iulie, propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României, intitulata “Fără penali în funcţii publice”.

Au fost 295 de voturi pentru şi o abţinere.

Propunerea legislativă prevede completarea articolului 37 din Constituţie – “Dreptul de a fi ales” – cu un text nou, in baza caruia cetăţenii condamnaţi la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.

Inițiativa a intrat în proces legislativ la Camera Deputaților în mai 2019, după ce a primit undă verde de la Curtea Constituțională. Camera Deputaților este primul for sesizat, Senatul fiind Camera decizională in acest caz.
Potrivit Constituţiei, pentru a deveni lege, trebuie validat referendumul organizat în 30 de zile de la adoptarea în Senat.

1 COMMENT

  1. Sa nu iutati de derbedeii de comunsti mascati de-a lungul vremii si care au furat zilnic de la oameni…astia vor ajunge primii in puscarii……

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here