Deputatii nu doresc sa avem penali in functii publice

1
202

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României a primit 295 de voturi favorabile

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, 14 iulie, propunerea legislativă privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României, intitulata “Fără penali în funcţii publice”.

Au fost 295 de voturi pentru şi o abţinere.

Propunerea legislativă prevede completarea articolului 37 din Constituţie – “Dreptul de a fi ales” – cu un text nou, in baza caruia cetăţenii condamnaţi la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu mai poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de preşedinte al României până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.

Inițiativa a intrat în proces legislativ la Camera Deputaților în mai 2019, după ce a primit undă verde de la Curtea Constituțională. Camera Deputaților este primul for sesizat, Senatul fiind Camera decizională in acest caz.
Potrivit Constituţiei, pentru a deveni lege, trebuie validat referendumul organizat în 30 de zile de la adoptarea în Senat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.