Delgaz Grid, bănuit că ar fi „umflat” facturile de gaz cu 10%

4
419

Delgaz Grid, compania din grupul E.ON România care gestionează reţeaua de gaze şi electricitate, este cercetată într-un dosar penal în care există suspiciunea că ar fi mărit artificial prețul gazului cu peste 10%.  

Sute de poliţişti au participat miercuri la 87 de percheziţii efectuate în Sălaj, alte 19 judeţe şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind posibile fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, la sediile Delgaz Grid.

Din primele cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii, ar fi fost modificate fişe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale.

„Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societăţii, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4% . Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuţie a gazului ar fi indus în eroare instituţia care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale”, precizează cei ce anchetează acest caz.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, în acest moment procedural fiind începută urmărirea penală in rem.

4 COMENTARII

    • Lucrii acolo,idiotule daca nu ai observat pe factura in spate scrie din ce consta MW,ACOLO SE REGASESC:PRET GAZ-PRET FURNIZARE-PRET DISTRIBUTIE,inainte sa vrb.taci mai bine si dute sa te culci.IDIOTULE

  1. Poate nu anu asta….dar pana acuma….electrica ,comapania de apa…si eon gaz….an de an in primavara undeva prin martie-aprilie…..si prin octombrie…scumpeau furnizarea serviciilor….mereu cu „doar 5% in plus”…minim 10% in plus an de an….poate e vorba doar de 1 leu sau 5 lei….dar e scumpire….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.