Dedeman a cumpărat şi aproape o treime din acţiunile Cemacon

0
8639

 

Dedeman a cumpărat  şi aproape o treime  din acţiunile Cemacon

După ce a cumpărat două terenuri din Zalău, aparţinând firmei Cemacon, pentru a deschide un magazin vis a vis de Sala Sporturilor, cei de la Dedeman au cumpărat şi 29 la sută din acţiunile Cemacon.
Dedeman, retailerul de bricolaj fondat de oamenii de afaceri Dragoş Pavăl şi Adrian Pavăl a intrat în acţionariatul producătorului de cărămidă Cemacon (CEON) după ce a achiziţionat un pachet de acţiuni reprezentând 28,99 la sută din capitalul social al Cemacon, echivalentul a peste 33 de milioane de acţiuni CEON.
Fondul de investiţii finlandez KJK Fund II a ieşit din acţionariatul producătorului de cărămidă Cemacon (CEON) după o tranzacţie pe piaţa secundară efecutată în data de 7 februarie. KJK Fund II deţinea 27,89 la sută din companie. KJK a vândut peste 31,79 milioane de acţiuni la un preţ mediu per unitate de 0,31 lei, rezultând o valoare totală a tranzacţiei de 9,85 milioane lei. De asemenea, BRK Financial Group a ieşit din acţionariatul producătorului de cărămidă după ce a vândut peste 16,65 milioane de acţiuni la un preţ mediu per unitate de 0,3101 lei, ceea ce echivalează unei tranzacţii totale în valoare de 5,16 milioane lei, conform Ziarul Financiar. stop_coloana
Pentru a deschide magazinul din Zalău, Dedeman a cumpărat anul trecut teren în suprafaţă de aproape 2,5 hectare de la Cemacon, cu circa 2 milioane de euro, potrivit unui raport de pe bursă al producătorului de cărămizi publicat de Ziarul Financiar.
Cemacon Real Estate a aprobat vânzarea către Dedeman a două terenuri, unul de 22.600 mp şi un al doilea de 3.104 mp, potrivit raportului. Terenurile sunt amplasate pe Strada Fabricii, nr. 1 în Zalău. Pe terenul mai mic se va păstra un loc pentru accesul către terenurile păstrate de Cemacon. În luna decembrie, Cemacon a terminat de dărâmat toate clădirile de pe terenurile din Zalău, iar din iunie Dedeman va începe construirea magazinului.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.