Decizie de închidere a barurilor și restaurantelor, anulată în instanță

0
7610


Tribunalul Bacău a dispus, marți, anularea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care prevedea că activitatea cu publicul a operatorilor economici din județ care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Totodată, instanța a obligat CJSU la emiterea unei noi hotărâri care să conțină măsuri graduale de combatere a pandemiei în privința industriei locale Horeca.

Soluția instanței din Bacău nu este una definitivă, însă creează un precedent care poate duce la un val de procese în toată țara, prin care patronii de baruri și restaurante să ceară anularea unor decizii similare.

Și în Sălaj, chiar dacă prefectul Virgil Țurcaș s-a întâlnit cu reprezentanții HORECA și le-a ascultat problemele, rezultatul a fost același – închiderea restaurantelor și barurilor în localitățile cu incidență ridicată a cazurilor de COVID-19.       

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here