De vineri începe plata ajutoarelor pentru fermierii afectaţi de secetă

1
89

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat joi, la Zalău, că de vineri, 18 septembrie, începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au fost afectaţi de seceta pedologică.

“Anul acesta, dacă nu ar fi fost această pandemie, care a creat probleme şi agriculturii şi industriei alimentare, deşi în acest domeniu activitatea a fost neîntreruptă (…) totuşi au apărut unele probleme, au apărut unele pierderi de venit, fie pentru că s-a modificat foarte mult comportamentul cumpărătorului, fie pentru că s-au închis domenii importante, care aveau legătură cu agricultura şi industria alimentară – dacă ne referim doar la HoReCa şi, chiar dacă nu în primele săptămâni, chiar dacă nu în ultimele luni ale crizei sanitare au apărut problemele economice ale celor care activează în agricultură şi industria alimentară. De aceea, în această perioadă noi desfăşurăm o activitate privind acordarea de compensări privind aceste pierderi. Din 18 septembrie, practic începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi de toamnă în 2019 şi care au fost afectaţi de seceta pedologică”, a precizat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a adăugat faptul că în săptămânile viitoare să vor derula şi schemele de sprijin şi compensaţiile pentru crescătorii de bovine de lapte şi carne,  crescătorii de ovine şi caprine, apicultori şi crescătorii de păsări şi porci.

De asemenea, Adrian Oros a precizat că în 16 octombrie va începe plata avansului la subvenţii, ministerul alocând în acest sens 1,78 miliarde de euro, bani care urmează să ajungă în cel mai scurt timp în contul fermierilor.

1 COMMENT

  1. În regimul socialist erau 4 milioane de hectare irigate azi, peste jumătate din instalații au fost distruse. Iată rezultatele !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here