De azi se inchid restaurantele, barurile si cafenelele, dar se pot face livrari acasa

4
875

 

De azi se inchid restaurantele, barurile si cafenelele, dar se pot face livrari acasa

România ia noi masuri pentru a limita raspândirea coronavirusului. Asadar, se inchid toate restaurantele, terasele, cafenelele, dar se vor putea face livrari acasa.
Se vor opri toate activitatile culturale, sportive ori religioase in spatii inchise. Si se vor suspenda toate legaturile aeriene cu Spania, de miercuri, de la ora 18.
De asemenea, pe strazi vor fi mai multi politisti, care vor avea puteri sporite. Oficialii ne asigura ca nu se pune problema inchiderii unor orase si nici a rationalizarii alimentelor.

Si tot ei le cer românilor din diaspora sa nu se intoarca in tara in aceste momente critice

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Vela, a anuntat ca se vor inchide toate restaurantele, terasele, cafenele si hotelurile care comercializeaza alimente sau bauturi, dar si saloanele de infrumusetare. De asemenea se suspenda activitatile culturale, cele sportive, dar si cele din salile de jocuri de noroc.
Marcel Vela, Ministrul de Interne: “Se suspenda activitatea de servire si consum a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, activitate organizata de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice. O alta decizie se refera la suspendarea activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear si de ingrijire personala realizate in spatii inchise.”

Studentii de la medicina, chemati sa faca de garda

De asemenea, Raed Arafat a anuntat ca medicii rezidenti vor fi redistribuiti acolo unde este nevoie, iar toti studentii la medicina din anul 4 in sus sunt asteptati sa faca voluntariat in camerele garda.
Raed Arafat, secretar de stat: “Prevede masuri de redistribuire a medicilor rezidenti, bineinteles a studentilor si a elevilor in regim de voluntariat in caz de necesitate in sprijinul.... De joi, rezidentii la urgenta, anestezie, vor intrerupe stagiile de practica si se vor prezenta la centrele de indrumare pentru includerea in turele a caror specialitate o urmeaza. Rezidentii la medicina interna si de familie se prezinta la DSP pentru repartizarea la servicii ambulanta, primiri urgente, camere de garda, in functie de necesitati.”

Numarul politistilor pe strada va creste pentru a preveni orice forma de criminalitate

Bogdan Despescu, Secretar de stat: ”Sunt accentuate verificarile privind respectarea izolarii. Parchetul general si MAI au organizat activitatea administrativa pentru a asigura un raspuns operativ la orice forma de criminalitate. A fost intarita prezenta in strada a structurilor de ordine publica. Dispozitivul de politisti de frontiera e suplimentat.”
La sfarsit, Marcel Vela le-a cerut romanilor din strainatate sa nu revina acum in tara pentru a evita raspândirea corona virusului, iar cei care vin vor intra imediat in carantina sau in izolare la domiciliu. Totodata, persoanele care fac declaratii false si nu respecta aceste masuri se vor alege cu dosar penal.

 

 

COMENTARII

  1. Sunt curios cine și cum va compensa aceste pierderi din mediul privat? Probabil îi va mânca falimentul pe mulți! mulțumim diasporei că a răspândit această isterie și în România!

  2. NU au inchis chiar toti. Cei care nu au respectat pan'acum legile tarii nu o sa aiba nici macar acum bunul simt sa le respecte in aceste momente de criza epidemiologica.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.