Dascălii care au promovat examenul de Definitivat își pot lua certificatele de la ISJ Sălaj

0
135


Cadrele didactice care au promovat examenul național de Definitivare în învățământ, sesiunea iulie 2020, își vor putea ridica Certificatul de acordare a Definitivării, de la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, începând de vineri, 13 noiembrie.

Acestea se eliberează vineri, 13 noiembrie, între orele 09.00-14.00, iar luni, 16 noiembrie, și marți, 17 noiembrie, între orele
12.00-15.00. Pentru ridicarea certificatului, cadrele didactice trebuie să prezinte cartea de identitate.

După afișarea rezultatelor la proba scrisă a examenului de Definitivat din vară și calculul mediei generale, ținând cont și de nota de la inspecția la clasă și nota de portofoliu, mai puțin de jumătate dintre cadrele didactice care au susținut concursul au reușit să și promoveze. 94 de candidați au participat la concurs și doar 42 au obținut medii mai mari sau egale cu 8.

De mentionat însă că, în multe cazuri, media generală a fost ridicată considerabil de nota de la inspecția la clasă sau de cea pentru portofoliu. Au fost profesori care au obținut, de exemplu, nota 4.95 la proba scrisă dar au avut nota 10 curat la inspecție și portofoliu. Exclusiv la proba scrisă, din cei 94 de candidați doar 19 au avut note egale sau peste 8.

Cadrele didactice promovate au dobândit dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen. Prin dobândirea definitivîrii în învățământ, cadrul didactic depașește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.