Daniela si Vasile Cota ramân inca 30 de zile in arest la domiciliu

4
1234

Presedintele Clubului Volei Municipal Zalau, Vasile Cota, si sotia acestuia, Daniela Cota, actionar al clubului, rămân, în continuare, in arest la domiciliu. Magistratii de la Tribunalul Sălaj au admis, in cursul zilei de azi, propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind prelungirea măsurii arestului la domiciliu pentru inca 30 de zile.

Totodata, instanta a admis cererea formulata de inculpati cu privire la permisiunea parasirii locuintei, pe durata masurii arestului la domiciliu, pentru a se prezenta la locul de munca, timp de 3 ore pe zi, saptamanal de luni pana vineri inclusiv. Itinerarul si conditiile deplasarii vor fi stabilite de organul de politie ce are in supraveghere pe inculpati pe durata arestului la domiciliu.
In data de 21 mai, Vasile Cota si Daniela Cota au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, insa avocatul celor doi a contestat masura dispusa de judecatorii de la Tribunalul Salaj, iar Curtea de Apel Cluj a decis ca arestul preventiv sa fie inlocuit cu arestul la domiciliu.
“La data de 22.05.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii CVM si CDG pentru savarsirea infractiunilor de obtinere ilegala de fonduri in forma continuata-26 de acte materiale- (…) si delapidare in forma continuata-228 de acte materiale.(…) In sarcina acestora s-a retinut faptul ca, in calitate de reprezentanti de drept si de fapt ai Volei Club Municipal Zalau, in perioada 2017-2020, in mod repetat si in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, ar fi obtinut pe nedrept peste 1.200.000 lei din bugetul local al Municipiului Zalau, cu titlu de finantari nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte. De asemenea, prin intocmirea a 228 de inscrisuri care atestau in mod nereal remiterea unor sume de bani catre jucatori sau antrenori, in aceeasi perioada de timp, inculpatii si-ar fi insusit din conturile clubului peste 1.900.000 lei.(…) Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, au explicat atunci reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, intr-un comunicat de presa.

4 COMMENTS

  1. “Nu faceti ca ei!” Rubrica “inaugurata” de aceasta femeie din anii ’90. O parvenita a sistemului neo-comunist si un caracter foarte urat. O Dancila de Salaj, Cota Dana care nu si-a ispasit inca toate pacatele.

  2. Aia da pedeapsa sa stai la tine in casa,la tine in curte….sa faci cate un gratar cu prietenii tai….sa bei sa fumezi sa futi…sa faci baie cand vrei sa mananci ce vrei….si serios….cine ii monitorizeaza non stop?pt ca treci pe rosu esti sactionat legal conform legii…dar ei ca au furat si au aruncat sportul la gunoi….au tot confortul….probabil o sa primeasca la final cu suspendare….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here