Dancila a spus ca a avut discutii foarte bune cu reprezentantii administratiei locale din Salaj

24
2313
 
Dancila a spus ca a avut discutii foarte bune cu reprezentantii administratiei locale din Salaj

Premierul Viorica Dancila s-a aflat vineri, 17 mai, la Zalau, într-o vizita oficiala alaturi de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, si de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu.

Demnitarii au avut mai întâi o întâlnire de lucru cu reprezentantii autoritatilor locale, la sediul Consiliului Judetean Salaj, despre care Dancila a spus ca in cadrul ei a avut "discutii foarte bune" cu Tiberiu Marc si cu Ionel Ciunt, pe care la numit "presedintele municipiului Zalau".
"Am avut o discutie foarte buna cu presedintele Consiliului Judetean Salaj, cu presedintele municipiului Zalau, am avut discutii foarte bune cu repezentanti ai comunitatilor locale. M-a bucurat faptul ca aproape în fiecare localitate a judetului, ca de altfel în fiecare localitate a tarii, au fost folosite fondurile pentru PNDL 1 si II, care arata ca acest program a avut efectul pe care ni l-am dorit. Am discutat si despre Fondurl de Dezvoltare si investitii, despre faptul ca toate comunitatile trebuie sa acceseze acest fond, pentru ca dorinta fiecarui edil, dorinta fiecarei comuntati este de a se dezvolta", a spus premierul Viorica Dancila.
Vizita a continuat apoi la Spitalul Judetean, unde Dancila a spus ca si-a facut "o impresie buna".
"Dincolo de cresterea salariala pe care acest Guvern a facut-o pentru personalul medical, pentru medici, trebuie sa avem în vedere si aparatura necesara, trebuie sa avem în vedere constructia de noi spitale, trebuie sa cream cadrul necesar, astfel încât medicii sa poata sa-si desfasoare activitatea", a declarat Viorica Dancila, dupa vizita de la spital.
De asemenea, membrii guvernului au facut o vizita la fabrica Michelin din Zalau, alaturi de ambasadorul Frantei în România, Michele Ramis. Premierul Dancila a subliniat ca apreciaza faptul ca platforma industriala Michelin din Zalau a avut cel mai mare buget de investitii în perioada 2017-2018.

Sedinta PSD Salaj a adus alaturi de Dancila
vreo 200 de sefi ai bugetarimii politice salajene

Sedinta de partid a PSD Salaj de vineri, la care a participat si premierul Dancila, a aratat foarte clar ca tot judetul Salaj este politizat si ca structurile administratiei sunt burdusite cu oameni apropiati liderilor politici aflati la conducerea judetului.

Au veit la sedinta PSD sa fie alaturi de Dancila incepand de la primari, viceprimari, consilieri locali sau judeteni, directori de institutii publice, directori de societati aflate in subordinea Consiliului Judetean sau a Primariei Zalau, medici, fosti politisti, oameni de afaceri, pensionari, secretare, un aparat de partid insumand in jur de 200 de persoane.
Au fost prezenti, desigur, presedintele PSD, Tiberiu Marc; presedintele executiv al PSD, Iuliu Nosa; secretarul PSD, Sergiu Panie; vicepresedintii Calin Fort, Ursente Gheorghe, Liviu Balint, Dana Cota; presedintele TSD, Dan Chis; senatorul Pop Gheorghe; sotia snatorului Pop, Maria Pop; primarul Zalaului, Ionel Ciunt; viceprimarul Teordor Balajel; secretara primarului Ciunt, Sonia Pascuta; consilierii municipali PSD Mariana Gurzau, Mariana Turc, Amalia Gavrilut; consilierii judeteni Alin Demle, Filonas Chis; directorii de la societatile subordonate Primariei Zalau - SC Citadin - Ioan Miclea si SC Transurbis - Alin Oros; sefa pietelor din Zalau, Iovana Ivan; directorul economic de la Ambulanta, Dorina Ingret; seful Garzii de Mediu Salaj, Fazacas Razvan; fostul politist sef al Biroului Rutier Zalau Viorel Vicas; primarul Jiboului, Dan Ghiurco; primarii comunelor Horoatu Crasnei, Letca, Buciumi, Ileanda, Banisor si multi altii care ocupa functii in administratia locala sau judeteana, adica aproximativ 200 de bugetari. stop_coloana

Dancila rezolva problemele zalauanilor chemandu-i pe fiecare la discutii la Guvern

Dancila a fost huiduita in fata Spitalului Judetean de un tanar din Nusfalau de 33 de ani, Calin Rus, care lucreaza de 11 ani in Belgia ca sofer pe tir. Premierul s-a oprit si a avut un dialog cu acesta.
Dancila: "I-a spuneti, ce nemultumiri aveti."
Rus: "Multe nemultumiri am. Sunt tanar si plecat dincolo si multe nemultumiri am."
Dancila: "Spuneti ca poate putem rezolva, cred eu ca prin dialog."
Rus: "Ne-ati marit salarul; si cat imi trageti din bani?! Imi dati 22 de milioane si in mana raman cu 13 milioane. Restul unde se duc?"
Dancila: "Inainte nu erati asa nemultumit ca s-au taiat salariile."
Rus: "Sunt nemultumit ca sunt plecat din tara de 15 ani."
Dancila: "Ia veniti pana la Guvern, sa avem o discutie sa vedem ce se intampla."
Rus: "Multumesc, nu vreau. Sunt un om de rand, muncesc, nu am venit la furat."
Dancila: "Nici noi nu am venit la furat."
O femie in varsta i s-a adresat si ea premierului in fata stitalului, legat de pensia mica, de 650 de lei, pe care o primeste.
Cetatean: "De pensiile astea, doamna prim-ministru."
Dancila :"Ce-i cu pensiile?"
Cetatean: "Eu am 650 de lei pensie, am lucrat 15 ani in industria usoara, in tesatorie, si nu ne da nici grupa, nici nimic."
Dancila: "Ia sa ramaneti sa va noteze cineva numarul de telefon."
Cetatean: "Si te duci la un medic si nici nu te baga in seama."
Dancila: "Spuneti-i domnei ministru (n.r. - Sorina Pintea) ce medic nu v-a bagat in seama. Vorbiti cu doamna ministru, fara presa."

Dancila despre subiectele atinse in sedinta PSD Salaj 

"Am vorbit despre alegerile europarlamentare, despre importanta alegerilor europarlamentare, despre cat de important este sa se trimita buni romani in Parlamentul European. Despre faptul ca 70% din legislatia pe care o aplicam in Romania se face in Parlamentul European, de institutiile europene, iar noi suntem obligati sa o armonizam. Am discutat despre organizare, am discutat despre indeplinirea programului de guvernare, despre masurile pe care le vom lua in perioada urmatoare", a spus Viorica Dancila la Zalau despre discutiile de la sedinta PSD Salaj de vineri.

Ministrul Sorina Pintea a spus ca a aflat la intrarea
in spitalul din Zalau ca se mai practica spaga

"S-au facut tot felul de dezbateri vizavi de spaga din spitale. Este practic un proces care se petrece intre medic si pacient sau apartinator. Daor 2 la suta din medici conditioneaza actul medical, restul se uita urat, asa spun pacientii, ca asteapta. Daca n-o sa inteleaga fiecare din parti ca nu mai merge asa, o sa fie foarte greu. Exista cadrul legal, exista organe care pot sa pedepseasca acest lucru. Din pacate, inca se mai practica. Mi s-a spus si mie la intrarea in spital ca inca se mai practica. Din statistici reiese ca au scazut numarul celor carora li s-a pretins sau care au dat spaga. Din cei care spun ca li s-a pretins, doar 2,3% au spus ca sunt de acord sa transmitem mai departe reclamatiile lor catre organele de ancheta", a delaraat vineri la Zalau ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.
Despre criza de medici, ministrul a spus ca e ca si rezolvata.
"Si spitalele mici au devenit atractive, pentru ca nivelul salariilor este identic cu cel din spitalele mari. Este o problema la Zalau, Ploiesti, Tulcea. Ce a tinut de ministerul Sanatatii, noi am inceput sa facem. Am majorat numarul de locuri pe specialitatea medicina de urgenta. Asteptam sa termine rezidentiatul. Am declarat de mai multe ori, la un moment dat am facut medici pentru alte tari, nu pentru Romania", a declarat la Zalau Sorina Pintea.

COMENTARII

 1. Psd-istii sunt disperati ca pierd din putere!De doua saptamani fac spune la gura,lipsiti de etica si bun simt,manipuland si mintind,asa cum fac mereu.E dureros ca sunt oaneni care gandesc doar prin vorbele acestor netrebnici,nu prin mintea proprie.

 2. apropo de spaga,da se ia .oricat se da ..si cine da e vinovat de mentalitate de om slab iar cine ia e nemernic;La cat au salariile fata de restul cetatenilor e o nemernicie sa iei bani si mai mult sa-l determini pe cel slab sa iti dea spaga tocmai cand e la necaz ca sa te imbuibi tu ,cand tu ai sarcina de serviciu sa-l operezi pe cel care te tine cu salar (Mare);

 3. Bravo tinerilor din Zalau care au avut curajul sa spuna ce gandesc. In sfarsit se trezeste constiinta civica in romani. Asta inseamna democratia – sa poti sa ii iei la intrebari pe cei care te conduc. Politicienii sunt in slujba oamenilor, ei trebuie sa ne serveasca pe noi, cei ce ii alegem, si nu invers. PSD se comporta ca stapanii de sclavi si oamenii vad asta si au inceput sa ii urasca.

 4. Bravo tinerilor din Zalau care au avut curajul sa spuna ce gandesc. In sfarsit se trezeste constiinta civica in romani. Asta inseamna democratia – sa poti sa ii iei la intrebari pe cei care te conduc. Politicienii sunt in slujba oamenilor, ei trebuie sa ne serveasca pe noi, cei ce ii alegem, si nu invers. PSD se comporta ca stapanii de sclavi si oamenii vad asta si au inceput sa ii urasca.

 5. Cu cita ușurătate i-a spus toanta de Teleorman vino pina la guvern poate rezolvam problema. Omul acela a fost mult mai deștept CA ea doar in situația lui sunt toții angajații. Ei se bat in piept CA au mărit salariile dar se fac CA nu știu cît se cotizează la stat din ele. Inteligenta se face CA nu-i ajută.

 6. Ma intreb cat de departe poate merge ridicolul, la Dancila et comp, se vede ca nu are capat. Ca reprezentant de seama a analfabetismulu politic si nu numai, sa organizezi intalnirea cu activu de partid ( slugi ale lui DRAGNEA ), in inincinta unei institutii de cultura, este mult prea mult.Ca atatea altele, am trecut si peste asta asa ca inchei cu urarea \\\\ GURA P. S. D. //

 7. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 8. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 9. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 10. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 11. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 12. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

 13. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.