Cursusile se pot suspenda până la finalul anului

1
435

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a semnat ordinul care permite suspendarea școlii fizice până ăn data de 31 decembrie 2020. Documentul a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

„În perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, (…), prin ordin al Ministrului Educației și Cercetării, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a analizei situației epidemiologice la nivel național, se pot dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem online”, prevede actul normativ.

Anterior, Ministrul Educației, premierul Ludovic Orban și Raed Arafat au afirmat că suspendarea cursurilor va dura 30 de zile.Guvernul motivează acest act normativ prin faptul că neluarea deciziei „poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților în sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

Monica Anisie a anunțat în urmă cu câteva zile că tezele din acest an școlar nu vor mai fi susținute, iar olimpiadele se suspendă.

„Se suspendă olimpiadele și concursurile școlare iar pentru elevii claselor terminale (clasa a VIII-a și a XII-a),vor fi luate măsuri concrete începând cu semestrul al II -lea. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul Teleșcoala și pregătirea față în față” , a explicat Ministrul Educației.

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj oferă consiliere psihologică gratuită pentru elevi și părinți

Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, începând de marți, 10 noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și CJRAE Sălaj au pus la dispoziția elevilor, părinților și cadrelor didactice o linie TelVerde unde un psihopedagog oferă consiliere de specialitate în legătură cu problemele emoționale sau comportamentale care pot apărea în această perioadă.

Apelurile sunt preluate zilnic, între orele 8 și 16, de către un consilier școlar, la numărul de telefon 0800 816 260.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.