Cursuri on-line pentru cinci clase de la o şcoală din Zalău, după infectarea unei profesoare

Cinci clase de elevi de Şcoala gimnazială “Mihai Eminescu” din Zalău vor avea în această săptămână cursuri on-line, după ce o profesoară care predă la aceste clase a fost confirmată ca pozitivă la infecţia cu COVID-19.

Potrivit inspectorul general şcolar, Vasile Bulgărean, este vorba de o profesoară de limba română, ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică urmând să decidă măsurile care se vor lua în cazul profesorilor care au intrat în contact cu persoana infectată.

Conform datelor făcute publice luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, 325 unităţi de învăţământ din judeţ sunt în scenariul ce presupune participarea zilnică la ore a tuturor preşcolarilor şi elevilor şi 15 unităţi de învăţământ cu revenirea parţială, prin rotaţie de una-două săptămână, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Nicio şcoală din judeţ nu este în scenariul “roşu”, ce ar presupune desfăşurarea cursurilor on-line, cu excepţia celor cinci clase de la şcoala “Mihai Eminescu” din Zalău.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *