SondajRSS Feed

Ce e bun si ce merge prost in cea mai mare unitate din sistemul de sanatate al Salajului

Cum vede Spitalul Judetean si viitorul lui noul manager, medicul pediatru Fit Georgeta

31 Ianuarie 2019

Am provocat-o pe Georgeta Fit, noul manager interimar al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau - numita prin dispozitia presedintelui Consiliului Judetean, Tiberiu Marc - sa ne dezvaluie din intentiile pe care le are cat va fi in functie, dar sa ne spuna si care sunt punctele tari si punctele slabe ale spitalului.

Ce intentii aveti in acest mandat? V-ati propus un obiectiv concret? Cunoasteti punctele tari si punctele slabe ale Spitalului Judetean? Care ar fi cele mai importante?, a fost setul de intrebari adresate noului manager, care a preluat functia la inceputul acestui an, dupa demisia dr. Liliana Neaga.
Din raspunsul oferit am desprins ca Gerogeta Fit doreste in primul rand continuarea proiectelor incepute deja, pe care le si identifica.
"Obiectivele strategice ale Spitalului Judetean de Urgenta Zalau vizeaza cresterea capacitatii de raspuns la necesitatile comunitatii, prin dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii, organizarea sau reorganizarea unor servicii, diversificarea ofertei de servicii.
Principalele investitii realizate in anul 2018 au fost: demararea proiectului Imprejmuire sectii exterioare; reabilitarea imobilului situat in strada Pacii nr. 10, pentru relocarea sectiei Boli Infectioase; modernizarea centralei telefonice existenta, cu inlocuire hard, inclusiv soft aferent si extindere cu 4 trunchiuri analogice; proiectare, faza SF pentru Extindere ambulatoriu de specialitate, spitalizare de zi si Bloc Operator + proiectare faza SF pentru UPU-SMURD.
In functie de principalele investitii aflate in curs de desfasurare la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, mi-am propus in perioada urmatoare continuarea proiectelor aflate in desfasurare (...)", ne spune managerul spitalului.
Noul director al celei mai importante unitati spitalicesti din judet spune ca si-a propus si "identificarea unor noi oportunitati de dezvoltare". Pe acestea le identifica intr-un capitol al raspunsului oferit ziarului nostru.
"Dezvoltarea infrastructurii in scopul sustinerii si dezvoltarii ofertei de servicii prin: Realizarea lucrarilor neeligibile - CNI, sectiei Boli Infectioase; Dotarea cu aparatura si echipamente medicale a sectiei Boli Infectioase; Extindere ambulatoriu, spitalizare de zi si Bloc Operator; Extindere, modernizare si dotare UPU-SMURD; Continuare luc

Cum vede Spitalul Judetean  si viitorul lui noul manager,  medicul pediatru Fit Georgeta
rari, sectia Pneumologie; Continuarea lucrarilor de imprejmuire sectii exterioare (spital vechi); Proiectare si executie sistem de control acces la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau."
Georgeta Fit nu ne-a spus concret daca identifica punctele tari si punctele slabe ale Spitalului Judetean, dar deducem din contextul raspunsului oferit ca punctele tari le constituie investitiile deja avute in plan, iar punctele slabe se identifica cu nevoile de dezvoltare enumerate.
Se stie ca din punct de vedere al numarului si calitatii angajatilor, in mod expres medici specialisti, spitalul are deficit, iar managerul Fit Georgeta aminteste si de nevoia de dotare cu aparatura si echipamente, pentru eficientizare, ceea ce insemna ca si aici avem un punct slab.
La obiectivele de management, Fit Georgeta puncteaza "asigurarea resurselor tehnice performante prin continuarea proiectelor de dotare cu aparatura medicala si echipamente a structurilor spitalului, in scopul eficientizarii activitatii si cresterii calitatii serviciilor medicale; dezvoltarea competentelor profesionale ale angajatilor in scopul cresterii calitatii serviciilor acordate pacientilor si promovarea imaginii spitalului si a serviciilor oferite".

Cine este Fit Georgeta, medic primar pediatrie

- 1979-1985 - Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj Napoca, specializarea pediatrie;
- 1985-1988 - Stagiu Spitalul Judetean Zalau;
- 1988-2004 - medic coordonator al unitatilor prescolare;
- 2004-2006 - manager Spitalul de Boli Cronice Crasna;
- 2007-2015 - auditor superior in cadrul Directiei de Sanatate Publica Salaj;
- 2015 - 3 ianuarie 2019 - director medical si atributii de manager Centrul de recuperare, tratament si ingrijiri "Fundatia Acasa";
- din 3 ianuarie 2019 – manager interimar Spitalul Judetean de Urgenta Zalau

Vizualizari 4910
Comentarii articol (12)

>

in 31 Ianuarie 2019 0:43

Arni de la ztv are cancer? Am auzit azi si n-am stiut unde sa scriu,am ales aici ca e vb de "sanatate".

>

in 31 Ianuarie 2019 8:52

CV-ul e stufos si plin de functii,cum sta cu meseria,dar cu managementul ?

>

in 31 Ianuarie 2019 8:53

Hai pesedistii, bagati laudatio !

>

in 31 Ianuarie 2019 9:08

Dapai fata asta mai mult a umblat dupa functii nu sa vindece oameni

>

in 31 Ianuarie 2019 9:15

Dar cu medicii corupti se face ceva?\r\nEx:ai nevoie de un RMN te programeaza peste minim 2 luni daca ai pe cineva iti face RMN de pe o zi pe alta

>

in 31 Ianuarie 2019 9:33

Spitalul Judetean Zalau,dupa umila mea parere,e cea mai mare realizare a judetului nostru,un judet foarte sarac comparativ cu alte judete din tara si care are totusi un spital destul de modern.Probleme sunt si vor mai fi dar cu un manager bun se pot rezolva incet, incet.

>

in 31 Ianuarie 2019 10:51

Punct slab: programarea la cabinetele din policlinică. In două luni, pînă îti vine rîndul, boala se poate, în cel mai bun caz, agrava. Nu cred că nu sunt solutii.

>

in 31 Ianuarie 2019 12:25

Asta i politica,sa mergi la cabinetele lor private ca in policlinica te duci cu bilet de trimitere si nu le platesti.

>

in 31 Ianuarie 2019 17:42

La cabinetele din ambukatoriu ar trebui să se lucreze de la ora 8 la orele 16. Dar medicii vin la cabinet la ora10 şi pleacă la orele 12. Nu este deloc disciplină în ce priveşte orele de muncă ale personalului medical.

>

in 31 Ianuarie 2019 19:56

Da de unde ai auzit tu că Arni ar avea cancer?Doamne ferește!! Macar de nu ar fi adevărat,nu e nimeni care să combată această știre?

>

in 31 Ianuarie 2019 20:00

Cu bilet de trimitere la endocrinologie programare pe aprilie!!pe bune??in ce lume trăim,la ciobanca numai la particular și un consult cu ecograf 150 lei,mă întreb dacă ei medicii ar fi în situația actuală bolnavi,ar aștepta până în aprilie din ianuarie??rușine să le fie tuturor din sănătate!!nici salvarea să nu meargă după voi!!

Dna menajeraaa>

in 26 Mai 2019 19:02

Dna menajera are doar functii de director. Management? Competente? Diplome?\r\nTzara condusa de femei ca V.D si Ea.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.